JUHTKIRI: Uus ja põnev. Kutsub ja meelitab

Saarte Hääl
Copy
Kadakad. Illustratiivne foto.
Kadakad. Illustratiivne foto. Foto: Arvet Mägi

Kindlasti leidub külalisi, keda toovad meie saartele siinne loodus ja kuulsamad vaatamisväärsused: Kaali kraater, Kuressaare linnus, Panga pank. Ning kes iga kord Saaremaal käies need kohad jälle värske pilguga üle vaatavad.

Teised jällegi leiavad, et merest, kadakatest ning eespool nimetatud teada-tuntud maamärkidest jääb väheks. Sest pelgalt vaatamisest üksi alati – või siis kõigile – ei piisa. On neid, kes tahavad millestki erilisest osa saada, ise aktiivselt tegutseda. Elamust saada.

Triigi Filharmooniat päris uueks ettevõtmiseks nimetada ei saa – valmis ju sealne pilkupüüdev kontserdimaja juba 2016. aastal. Samas on maja sisu igal aastal uus: just  kontserdid see, mille pärast rahvas sinna suviti kohale sõidab. 

Asva jääb küll Kuivastust Kuressaarde viivast maanteest kõrvale, ent sealne viikingite küla seikluspark meelitab põnevuse ihkajaid lähemalt ja kaugemalt. 

Ning selge see – kui kaugem külaline juba kohale tulnud, tahab ta ju ka midagi rohkemat näha, kusagil süüa ja ööbida, midagi kaasa osta. See loomulik soov on aga vesi kohaliku ettevõtja veskile. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles