Saarlased küsisid õigusnõu elatise kätte saamiseks

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Foto: unsplash.com

Õigusbüroo juristilt mullu abi otsinud Saaremaa inimestest pea kolmandik vajas nõu perekonnaõiguse osas.

Eesti Õigusbüroo jurist Aleksander Laus andis Kuressaares mullu tasuta ja soodustingimustel õigusnõu 171 inimesele. Perekonnaõiguse osas küsis abi koguni 59 inimest. “Kõige rohkem küsiti abi elatise nõudmiseks teiselt lapsevanemalt ja elatise hagi koostamiseks,” ütles Eesti Õigusbüroo kommunikatsioonijuht Rain Porss.

Võlaõiguse koha pealt soovis nõu 38 inimest. “Perekonnaõigus ja võlaõigus on meil kaks populaarsemat valdkonda üle Eesti,” märkis Porss. Asjaõiguse teemal vajas Saaremaal abi 17, pärimisõiguse alal 15 inimest. Täitemenetluse koha pealt tuli aidata üheksat klienti, haldusõiguse ja tööõiguse osas aga kaheksat.

Nõustamistunde kogunes Saaremaal 171 kliendi peale kokku 274. “See teeb keskmiselt 1,6 tundi inimese kohta,” tähendas Porss, lisades, et iga inimese kohta on kaks tundi õigusnõu tasuta. “Keskmine tundide arv näitab, et enamjaolt olid saarlaste probleemid juristi jaoks lihtsamini lahendatavad.”

Kogu Eestis sai möödunud aastal tasuta ning soodustingimustel õigusnõu 11 500 inimest. Kokku on Õigusbüroo justiitsministeeriumiga sõlmitud lepingu alusel pea kolme aastaga aidanud 24 000 inimest. Lisaks mainitud valdkondadele aitasid juristid inimesi pärimisõiguses, haldusõiguses, pankrotiõiguses, elamuõiguses, sotsiaalõiguses ja väärteomenetluses.

Keskmine õigusnõustamise tunnihind Eestis on 120 eurot, ent Eesti Õigusbüroo pakub tasuta ja soodustingimustel õigusabi Eestis elavatele inimestele, kelle brutokuupalk jääb alla 1700 euro. Inimesi nõustavad 45 kogenud juristi 15 kohas üle Eesti, lisaks veebi ja telefoni vahendusel.Eesti  Õigusbüroo loodab tasuta ja soodustingimustel õigusabi koostöös justiitsministeeriumiga pakkuda veel ligi aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles