Salme uus pood tuleb uude kohta ja kaks korda suurem

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
ESKIIS: Otse Sõrve maantee äärde kerkiva uue kaubanduskeskuse juurde rajatakse 19 parkimiskohta ja hoone taha taara vastuvõtupunkt.
ESKIIS: Otse Sõrve maantee äärde kerkiva uue kaubanduskeskuse juurde rajatakse 19 parkimiskohta ja hoone taha taara vastuvõtupunkt. Foto: STÜ

Senisest umbes kaks korda suurema müügisaaliga kaupluse paneb Saaremaa tarbijate ühistu püsti kunagise Salme magasiaida asemele Sõrve maantee äärde.

Sõrve maantee 2 Salmel on praegu tühi krunt, kus varem olid kunagise magasiaida varemed. Varisemisohu tõttu lammutati need 2013. aastal. 2361-ruutmeetrine kinnistu kuulub osaühingule Henser, kes on Saaremaa tarbijate ühistuga kokku leppinud sinna uue kaubandushoone ehitamise. Reedel saatis STÜ detailplaneeringu algatamiseks taotluse Saaremaa vallavalitsusele. 

Kalle Koov
Kalle Koov Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Coopi kaubamärki kandva STÜ juhatuse esimees Kalle Koov rääkis Saarte Häälele, et hoone tuleb ühekorruseline, praeguse Salme kauplusega võrreldes umbes kaks korda suurema ehk kuni 420 m² teeninduspinnaga. Lisaks lao ja kaupluse haldusruumid. 

Koovi sõnul on kaupluse projekt olemuselt sama, mis plaaniti Sõrve mnt 10/12 krundile senise poe asemele. Asukoht on aga parem.  

“Asukoht on parem nii nähtavuselt kui ka kasutajate mugavuselt ja naabrid, keda hoone võiks häirida, asuvad kaugemal kui varasema asukoha puhul,” selgitas Koov. 

Foto: STÜ
Foto: STÜ
Salme uue kaupluse asukoht.
Salme uue kaupluse asukoht. Foto: SH

Kinnistu piirneb Sõrve maantee, Kastani tänava ja Töökoja teega. Olemasolev pääs kinnistule on nii Kastani tänavalt kui ka Töökoja teelt.

“Kuna tegemist on detailplaneeringu menetlusega, võib protsess kujuneda pikaks. Seepärast on muudele küsimustele vastamine praegu üsna ennatlik,” ei julgenud Koov öelda, millal uus kauplus valmis saab.

STÜ kavatses alguses laiendada praegust Salme kauplust ja ostis ära selle kõrval asuva kinnistu. Sinna pidi tulema parkimisplats, kuid naabrite vastuseisu tõttu ja vallavalitsuse seatud tingimuste tõttu sellest loobuti. 

Saaremaa tarbijate ühistu tegeleb arendustegevusega praegu Orissaares, kus ehitatakse täiesti uus kaubanduskeskus. Samuti on STÜ-l plaanis laiendada Muhu Liival asuvat Konsumit. Hoone sai valmis küll alles kahe aasta eest, kuid kohe selgus, et laopindu tipphooajaks napib ja vaja on juurde ehitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles