Tehnika 2 elanikud tahavad piirdeaeda

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Tehnika 2, Kuressaare
Tehnika 2, Kuressaare Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaares Ristiku lasteaia juures asuv Tehnika 2 korteriühistu tahab üle muru kõndijate ja maja eest läbi sõitjate takistamiseks rajada piirdeaia. Praegune olukord on ühistu arvates liiklusohtlik ja häiriv.

Tehnika 2 korteriühistu Saare Lehis esimees Jaak Turja palub 24. jaanuaril Saaremaa vallavalitsusele saadetud kirjas kooskõlastada Tehnika 2 juurde piirdetara paigaldamine, et vältida üle muru käimist ja suvaliste sõiduvahenditega sõitmist.

"See omavoliliselt rajatud ülekäigurada on ohtlik nii tänava kui ka hoovi poolt sõidukite (jalgrattad, tõuksid, rulad ja ka teised) sööstudega tänavale ja hoovi," toob korteriühistu esimees välja liikluskomisjoni arvamuse. Ta märgib ka, et arhitektide väljapakutud lahendus neile ei sobi: "Paluks erinevate (mitte eluvõõraste) spetsialistide poolt leida lahendus ja meile välja pakkuda, et vältida sealt ülekäiku ja liiklusohtlike olukordade tekkimist. Me ei ole nõus sellega, et lasteaeda ja tänavale suunduvad ning sealt tulevad inimesed turniksid meie pargitud autode vahel."

Vallaarhitekt Mark Grimitliht ütles, et tegemist on vabaplaneeringulise kortermajade piirkonnaga ja praeguse lahendusega on seal ette nähtud avatud ruum, kus inimeste liikumine ei ole takistatud.

"Tarastamine mõjub üldiselt linnale negatiivselt ja killustab linnaruumi. Tarastamata ruum näitab linnaruumi sidusust ja stabiilsust," ütles vallaarhitekt, lisades, et on teadlik Tehnika 2 üle muru kõndijatest. "Meie esimene ettepanek oli olemasolev väljakujunenud rada sillutada ja luua vaba liikumist toetav lahendus. Kuid kuna korteriühistu lahendusega päri ei olnud, oleme nõus ka erandina Tehnika 2 krundile pikendama lasteaia piirdeaeda, kui lahendusega pakutakse välja ka haljastus, et aed ei muutuks domineerivaks." Sedasi suunatakse jalakäijad kergliiklusteele, loomata täiendavaid piiranguid või takistusi krundil liiklemiseks, märkis Grimitliht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles