JUHTKIRI ⟩ Napsitajail meri põlvini, naabreil lärmist kõrini

Saarte Hääl
Copy
Õllejoojad. Foto on illustratiivse tähendusega.
Õllejoojad. Foto on illustratiivse tähendusega. Foto: www.freepik.com

Katsu sa elada majas, kus naabrid regulaarselt pummelungi peavad. Kangem märjuke ju kõigile ühtviisi ei mõju – mõne uinutab magama, teise muudab lärmakalt ülemeelikuks, kolmanda paneb raevust röökima. Seinad purjutajate kisa summutada pahatihti ei suuda. 

Alati pole mõttekas ka ise manitsema minna – käsule vaiksemaks võtta ei pruugi lärmajad reageerida. Või muutuvad koguni agressiivseks. Seega on targem korrakaitsjailt abi paluda. 

Saaremaa valla sotsiaalmajast Sikassaares Voolu tänaval sai politsei mullu pea viiskümmend väljakutset – keskmiselt neli igas kuus. Ehkki selles hoones elavad alkoholiga pahuksisse sattunud inimesed, enamik sealseid asukaid siiski korda ei riku. Paraku kõik Voolu tänava sotsiaalmaja elanikud oma kodu reeglitest ei hooli. Kel kangema kraami järele ikka võtmatu himu, seda ei suuda keegi peatada. 

Kuidas takistada sotsiaalmaja elanikke end täis joomast ja alkoholi majja smugeldamast, näib olevat küsimus, millele pole veel keegi suutnud vastust leida. Vastust on aga hädasti tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles