Eesti Post jätab kuressaarlased varahommikuse ajaleheta

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Postiljon rattaga.
Postiljon rattaga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

1994. aastast on Kuressaare elanikele postkastidesse varahommikul kohalikke lehti veetud, nüüd lõpetab Eesti Post selle ära.

Varahommikuse lehtede kojukandega alustas 1994. aastal toonase kohaliku ajalehe väljaandja TÜ Oma Saar.

Mõni aasta hiljem, kui Meie Maa Oma Saare alla neelas, võttis postiljonid üle Eesti Post ja seega on Kuressaare elanikud saanud hommikukohvi kõrvale kohalikku ajalehte lugeda veerand sajandit järjest.

Riigile kuuluv Eesti Post põhjendab pikaajalise traditsiooni lõhkumist kahaneva ajalehtede mahuga, mis sunnib firmat otsima võimalusi kahjumi vähendamiseks.

Eesti Posti teatel hakkab kohalik leht jaanuari lõpust jõudma Kuressaares postkastidesse alates kella kümnest, koos teiste ajalehtede ja muu postiga.

"Proovisime hoida kohalikele ajalehtedele tehtud eelist nii kaua kui vähegi võimalik, kuid majanduslike olude survel oleme praegu siiski sunnitud kanderingid ühendama," teatas Eesti Posti perioodikateenuste juht Sandra Krusel.

Saaremaa abivallavanem Kristiina Maripuu sõnas, et kui mõelda, mida see pikemas plaanis endast kujutab, meenub Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau öeldu: paberlehel on pikad traditsioonid ja see on osa meie kultuurist nagu rahvatants või koorilaul. Seega saavad siin kokku nii lehe väljaandja kui ka lugejaskonna mure.

"Vallavalitsuse jaoks on siin võtmesõnaks just see, kuivõrd selline muudatus mõjutab kohalikku ettevõtlust ja kodanike ootusi," ütles Maripuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles