Salmel on plaan avada laevmatuste püsinäitus

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
SALMEL: Saaremaa tuntumaid viikingiteemalisi üritusi on augustis toimuv Salme viikingilaat.
SALMEL: Saaremaa tuntumaid viikingiteemalisi üritusi on augustis toimuv Salme viikingilaat. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Salme rahvamaja selts soovib avada näituse, mis annab ülevaate asulast enam kui kümne aasta eest päevavalgele tulnud unikaalsetest laevmatustest.

Selts taotleb vallavalitsuselt toetust nelja teisaldatava stendi ehitamiseks, mis paigaldatakse sõltuvalt võimalustest kas endise Salme vallamaja ruumidesse või rahvamajja. 

Salme rahvamaja juhataja Maire Sillavee märkis, et väljapanekut on vaja ennekõike Salmet külastavatele turistidele, kes igal aastal otsivad järjekindlalt kohapeal infot unikaalsete laevade kohta, kuid paraku seda ei leia.

Näituse stendid valmiksid koostöös Saaremaa muuseumiga ja keskenduksid laevade leidmisele ja väljakaevamistele. Esialgu oleks tegu fotostendidega, kuid edaspidi peaksid neile lisanduma ka vitriinid leidudega.

Fotostendid peaksid valmima turismihooaja alguseks ja see oleks Sillavee sõnul omamoodi sissejuhatuseks 2021. aastaks kavandatud Saaremaa viikingiaastale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles