JUHTKIRI ⟩ Kuhu parkida?

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare haigla.
Kuressaare haigla. Foto: Anette Sannik/Saarte Hääl

Küllap on mõnigi inimene, kel Kuressaare haiglasse asja olnud, saabunud kohale autoga. Ning avastanud, et parkida pole kuhugi. Otsi kohta, kus sa saad, lõpuks jääd ikka pika ninaga. Sest parklates on kõik kohad täis, haigla ees ja taga tänavate ääres seisab aga auto autos kinni. Mis siis üle jääb?

Üks võimalus on oodata, kuni mõni koht vabaneb. Paraku ei pruugi selleks mahti olla – kui kohe-kohe on käes vastuvõtuaeg. Auto saaks haiglast jätta ka mõne veidi kaugemal asuva tänava äärde, ent siis tuleb jalutuskäiguks aega varuda.   

Küllap annab haiglale parkimiskohti juurde teha. Samas tasuks nii haigla patsientidel kui ka töötajail oma liikumisharjumused ja -võimalused üle vaadata.  

Need, kes ei ela haiglast kuigi kaugel ning kelle tervis võimaldab, saavad auto asemel tulla kohale jalgsi või rattaga. Eriti siis, kui ilm pole laita. Vahest aitaks hädast välja ka ühistransport. Muidugi juhul, kui linnaliini bussiajad ja marsruut sobivad. 

Paraku nõuavad need asendusvariandid kohale jõudmiseks rohkem aega kui oma autoga tulemine. Aega aga on paljudel meist pigem vähe kui palju.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles