Saaremaa jalgratturid välismaal poodiumikursil

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Mihkel Räim
Mihkel Räim Foto: saaremaasport.ee

Pühapäeval Austraalias Melbourne’is lõppenud velotuuril Jayco Herald Sun Tour sai profiklubis Israel Start-Up Nation pedaaliv Mihkel Räim punktiarvestuse kokkuvõttes 10 punktiga 10-nda ja velotuuri üldarvestuses 51. koha.

Parima tulemuse sai Mihkel Räim kirja kolmandal, 178 km pikkusel etapil, kui oli finišis kolmas. “Alustasin spurti ja püüdsin esimese mehe kinni, hakkasin mööduma ja sain kõrvale, kuid siis vasakult kaks kiiremat meest läksid oma teed ning sain aru, et täna käib sõit kolmandale kohale,” rääkis rattur.

Mihkel Räim tõdes kokkuvõtteks, et kaks meest olid lihtsalt paremad. “Pole paha, arvestades, et vorm on pigem kehvake. Moraalile on selline tulemus alati vajalik. Homme on finišis suur tõus ja üritan jalga säästa pühapäevaks,” lausus ta. 

Tuuri esimesel etapil sai Räim 4. ja viimasel 5. koha.

Amatöörmeeskonnas Team Pro Immo Nicolas Roux sõitev jalgrattur Karl-Patrick Lauk võitis pühapäeval Prantsusmaal 125 km pikkuse võidusõidu Trophée de l’Essor.  

“Suutsin täna kuidagi kõik õiged minekud maha magada, kuigi teadsin täpselt kohti, kus üritatakse ära sõita,” rääkis Karl-Patrick Lauk.

Laugu sõnul oleks ta ideaalis tahtnud ise esimesena lõpukurvi minna, aga ta nägi, et konkurentidest möödapressimine olnuks liiga ohtlik ja tema kõrval olnud mees ei paistnud eriti särtsakana. Seega läks ta kindla peale välja. 

“Lasin tal kurvi minna ja pärast oli vaja paar teravat jalatäit teha, et asi ära vormistada. Tundsin, et kui viimasest kurvist teisena alustada, siis sellest peaks piisama, sest lõpuni jäi vaid 200 meetrit,” selgitas noor rattur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles