SAARLANE ⟩ Kohtunik Rajar Miller tuleb uuesti põhikohaga saarlaseks

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kohtunik Rajar Miller
Kohtunik Rajar Miller Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Detsembris kohtunikuametisse nimetatud Rajar Miller pidi saatuse väikese vingerpussina oma karjääri alustama enese taandamisega esimesest temale antud kohtuasjast.

Paraku just selline oli tema poolt Kuressaare kohtumajas allkirjastatud esimene määrus. Põhjuseks asjaolu, et ta oli kohtuasja ühele osapoolele mõni kuu tagasi advokaadina nõu andnud. Miller märgib, et selliseid juhtumeid ei tohiks edaspidi siiski väga ette tulla, seda enam, et viimastel aastatel ei ole ta aktiivselt ka kohtuadvokaadina tegutsenud.

Kuressaare kohtumaja istungisaalid on Millerile varasemast advokaaditööst üsna tuttavad – nende seinte vahel on ta aastate jooksul maha pidanud enam kui pool tosinat kohtulahingut. Ükski neist pole lõppenud tulemusega, mida advokaat võiks nimetada nördimust tekitavaks. "Kui klient on rahul, siis võib seda edukaks nimetada," selgitab Miller. "Alguses kaevatakse küll ennast sügavatesse kraavidesse ja haaratakse menetluslike kuulipildujatega kätte kõikvõimalikud positsioonid. Aga kui oled kohtus kostja esindaja ning asi lahendatakse lõpuks kokkuleppega, siis on ju hästi," lisab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles