Rootsi rallilt saarlastele kaks poodiumikohta

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
RÕÕMSAD RALLIMEHED: Ott Tänak ja Martin Järveoja saavutasid keerulisel Rootsi rallil kindla teise koha.
RÕÕMSAD RALLIMEHED: Ott Tänak ja Martin Järveoja saavutasid keerulisel Rootsi rallil kindla teise koha. Foto: Timo Anis

Nädalavahetusel Rootsis sõidetud autoralli maailmameistrivõistluste teisel etapil sai punktikatse neljanda kohaga lõpetanud Ott Tänak teise koha, kaotades ralli lõpuks Elfin Evansile 12,7 sekundit.

“Mul on väga hea meel, et suutsime võtta Rootsist esimese poodiumi uues tiimis, arvestades neid olusid, mis siin valitsesid,” rääkis Ott Tänak. “Saame siit kindlasti kaasa võtta palju positiivset. Auto on konkurentsivõimeline ja kiirus igati olemas, kuid peame uues keskkonnas veidi veel kohanema.”

Ott Tänak ütles, et pärast Monte Carlot oli väga oluline ilma vigadeta puhtalt lõpuni jõuda, et saaks punktitabelisse numbrid kirja ja koguda väärtuslikke võistluskilomeetreid. “Kindlasti polnud me sel nädalal kiirusega oma võimete kõrgusel, kuid areng on olemas ja teeme iga katsega edusamme paremuse poole. Kõike eelnevat arvesse võttes usun, et tegu oli meie jaoks väga kasuliku ja positiivse nädalavahetusega,” märkis maailma-meister.

MM-sarja üldarvestus Rootsi ralli järel: 1. Elfyn Evans 42; 2. Thierry Neuville 42; 3. Sebastien Ogier 37; 4. Kalle Rovanperä 30; 5. Esapekka Lappi 24; 6. Ott Tänak 20 punkti.

Junior WRC-sarjas sõitsid end kolmandaks Ken Torn ja Kauri Pannas, kes võtsid poodiumikoha pühapäeval ainsana sõidetud punktikatsega. Ken Torni ees kolmandat kohta hoidnud soomlane Lauri Joona kaotas sellel katsel kolm minutit, langes lõpuks üheksandaks ja aitas saarlased poodiumile.

Ralli võitis kodupubliku ees sõitnud Tom Kristensson, teiseks tuli lätlane Martins Šešks. Ken Torn kaotas võitjale 1.00,4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles