Kuressaare haigla pälvis sotsiaalministri tunnustuse

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
SUUR AU: Tunnustuse võtsid vastu haigla juhatuse liikmed Märt Kõlli (paremal) ja Edward Laane. Taustal minister Tanel Kiik.
SUUR AU: Tunnustuse võtsid vastu haigla juhatuse liikmed Märt Kõlli (paremal) ja Edward Laane. Taustal minister Tanel Kiik. Foto: Rene Suurkaev

Sotsiaalminister Tanel Kiik tunnustas eile maakondade tervisedendajaid, Saaremaalt pälvis tunnustuse SA Kuressaare Haigla. 

Tunnustamiseks esitas haigla ministeeriumile Saaremaa vallavalitsus, kelle põhjendusel on haigla 2019. aastal andnud olulise panuse maakonna elanike tervise edendamisse. 

Jätkunud on 2018. aastal algatatud elanike terviseteadlikkuse tõstmise loengud “Haigla kohtub kogukonnaga”.

Koostöös Saaremaa vähiühinguga suudeti aga 2019. aastal algus panna vähihaigete ravile. Samuti taastati tubakasõltlaste nõustamine.

Sotsiaalminister Kiik nentis, et inimeste tervise edendamisse panustavad Eestis igapäevaselt paljud nii oma põhitööga kui ka vabatahtlikult. Tervist mõjutavad nii meie geenid, igapäevased valikud kui ka ümbritsev keskkond, nentis Kiik.

“Seejuures on tervist toetava keskkonna kujundamisel, inimeste teadlikkuse tõstmisel ja hoiakute muutmisel, tervist toetavate valikute pakkumisel võtmeroll just kogukondadel ja paikkondadel – kohalikel omavalitsustel, tööandjatel, haridusasutustel, aga ka vabaühendustel,” ütles sotsiaalminister. 

Tunnustamine ongi tema sõnul selleks, et märkaksime kohalike inimeste ja organisatsioonide rolli ja tegevusi tervise edendamisel ning tõstaksime seda eeskujuks ka teistele. Sotsiaalministeerium tunnustab tervisedendajaid alates 2012. aastast. 

Riikliku tunnustamise eesmärk on tõsta esile inimeste tervise edendamisse panustanud ja rahvatervise valdkonda arendanud inimesi ja organisatsioone igast maakonnast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles