JUHTKIRI ⟩ Sind ootab palju raha ja ilus elu!

Saarte Hääl
Copy
Raha
Raha Foto: unsplash.com

“Lihtsameelsetelt tulebki raha ära võtta,” arvavad paljud, kes end petta saanutest targemaks peavad. Ja muidugi raha äravõtjad ise. 

Samas langevad petiste ohvriks vahel needki inimesed, keda sugulased-tuttavad sugugi lihtsameelseks ei pea. “Ise intelligentne inimene – kuidas ta küll endal niimoodi naha üle kõrvade tõmmata lasi?” imestavad rahast ilma jäänu lähedased. 

Ei tohiks aga unustada, et elukutseline pettur on hea psühholoog ja suurepärane manipulaator. Kes on omandanud peened knihvid, kuidas isegi esiti tõrksana näiv “saakloom” ära tinistada ja panna tegema just seda, mida vaja. Hõlptulu lootuses ära andma oma aastaid kogutud raha ning võtma veel laenugi. 

Möödunud aastal petsid vene kelmid saarlastelt välja lausa 150 000 eurot, lubades oma ohvritele ulmelist tulu. Unistuseks see tulu tüssatuile paraku jäigi.

Kuigi petturitest räägitakse ja nende eest hoiatatakse sageli, leidub ikka neid, kes end pügada lasevad. Ning sugugi kõik ohvrid ei julge politseisse pöörduda. Tagasi hoiab hirm kaasinimeste silmis rumalana näida. Kui tüssata saanu asja ainult oma teada jätab, pole aga lootustki, et pätid vastutusele võetakse. Veel vähem on siis lootust väljapetetud raha tagasi saada. Ning petturid saavad tunda end karistamatuna: voonakesed ju vaikivad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles