KOROONAHIRM ⟩ Mölkky EM ja võrkpalli meistriliiga finaaletapp jäävad Kuressaares ära

Copy
Foto: Kaader videost

Sel nädalavahetusel Kuressaares toimuma pidanud Mölkky Euroopa meistrivõistlused jäävad ära. Esialgu tõsteti võistluste toimumiskoht Spordihoonest üle Kuressaare tennisekeskusesse, kuid täna otsustati EM koroonaviiruse ohu tõttu ära jätta. Samuti ei toimu Kuressaares Credit24 Meistriliiga finaalturniiri.

Täna kella 16ks peaks olema ka selge, millised on saarlastelt võetud kolme koroonaviiruse proovide tulemused. Teadaolevalt on seni viiest proovist kaks osutunud negatiivseks.

Mölkky EM-i korraldaja Tarvo Pihlas ütles, et nad üritavad sündmusi presenteerida nii, et need võistlused viiakse läbi oktoobris ja novembris. „Arengud hakkasid meie jaoks toimuma teisipäeva õhtul ja teadsime seda võimalust,“ lausus ta.

„Muidugi on pisut kehv, et vald jättis selle nii viimasele minutile. Samas saame kõigest aru, sest päevakorras on ju ka jalgpalli Euroopa meistrivõistlused ja olümpiamängud. Saadame rahvusvahelisele alaliidule oma soovid edasi ja loodame, et nad aktsepteerivad. Muidugi ei tea keegi, mis olukorras me sügisel oleme.“

Tarvo Pihlase sõnul töötasid korraldajad oma parimate võimete ja oskuste piiril, et näidata kõigile külalistele siinsete inimeste soovi. „Andsime tõesti endast parima ja promosime palju just Saaremaad,“ märkis ta.

Samas on välisvõistlejad juba siia teel, poolakad olid juba lennukis ja soomlased Eestis. Tarvo Pihlas ütles, et esimesel võimalusel üritatakse kõiki sportlasi toimuvaga kursis hoida.

Eesti Võrkpalli Liit (EVF) kaalub alternatiive ja info võimaliku toimumisaja ja koha suhtes saabub lähiajal.

Liit sai täna Saaremaa vallavalitsuselt kirja, milles viidates terviseameti 10. märtsil avalikustatud soovitustele, teatati valla otsusest mitte toetada Credit24 Meistriliiga finaalturniiri toimumist Kuressaares sel nädalavahetusel.

EVF aktsepteerib valla otsust ja üritab leida finaalturniiri korraldamiseks alternatiivseid lahendusi. Finaalturniiril osalevate klubide esimene valik on, et Final Four toimuks Eestis samadel kuupäevadel, 13. ja 14. märtsil.

„Ootame ära terviseameti kõige värskemad soovitused ning juhised. Kohe kui on turniiri toimumise kohta uut informatsiooni, edastame selle ka üldsusele,“ kinnitas liidu peasekretär Helen Veermäe.

Terviseamet soovitab rahvusvaheliste ürituste korraldajatel eesseisvad üritused maailmas leviva koroonaviiruse tõttu aasta teise poolde lükata. Amet lähtub oma otsuses epidemioloogilisest olukorrast maailmas, Euroopa Liidus ja ka Eestis. Terviseameti teatel näitab koroonaviiruse levik Euroopa riikides, et rahvusvahelised üritused võivad viiruse kohalikku levikut soodustada. Vastavad piirangud on vajalik kehtestada, et tõkestada kohalikku levikut, mida küll tänase seisuga meil õnneks veel ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles