KOROONA ⟩ Saaremaa vallavalitsus pani kuuks ajaks elu seisma

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Saaremaa endine vallavanem Madis Kallas
Saaremaa endine vallavanem Madis Kallas Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Terviseameti labor tuvastas 11. märtsil kahel täiskasvanud saarlasel nakatumise koroonaviirusesse ning ennetavalt on viiruse leviku tõkestamiseks otsustatud nädala lõpuni sulgeda kõik valla koolid ning mitmed teised vallavalitsuse hallatavad asutused.

Täna allkirjastas vallavanem Madis Kallas lisaks käskkirja, mis jääb jõusse 12. aprillini ehk järgnevaks kuuks ajaks ning sellega keelatakse vallavalitsuse ja hallatavate asutuste välislähetused ja õppereisid ning tungivalt mittesoovituslikud on puhkusereisid riskipiirkondadesse. Rangelt soovituslik on lükata edasi kõigi vallavalitsuse ja hallatavate asutuste ürituste korraldamine.

Analüüs võetakse nendelt, kes on olnud nakatunuga lähikontaktis ja kellel ilmnevad sümptomid.

Terviseameti Saaremaa esinduse vaneminspektor Inge Balin tõdes, et kuna praegu on niigi viirusteperiood, siis tasub oma tervist üleüldises mõttes nagunii jälgida. „Oluline on mitte minna paanikasse, oma tervist jälgida ning haigussümptomite esinemisel võtta ühendust perearstiga, kes annab edasised suunised,“ sõnas Balin, korrates ka üldlevinud soovitusi, et hoolikalt tuleb pesta käsi ja vältida rahvarohketes kohtades viibimist.

„Nende lähikontaktsed, kes on saanud positiivse diagnoosi, jäävad kodusesse karantiini – teised võivad vabalt edasi toimetada. Analüüs võetakse nendelt, kes on olnud nakatunuga lähikontaktis ja kellel ilmnevad sümptomid,“ märkis Balin.

Kuressaare haigla juhatuse liikme Märt Kõlli sõnul on praegu kehtestatud ambulatoorsete vastuvõttude kahepäevane piirang ja patsiente teavitatakse sellest personaalselt. Viirushaiguse tunnustega palub haigla tungivalt mitte pöörduda EMO-sse. Nakatunutega lähikontaktis olnud inimestega võtab terviseamet otse ühendust.

Vallavalitsuse, terviseameti Saaremaa esinduse ja Kuressaare haigla esindajad paluvad säilitada rahu, kuid ometi suhtuda viiruse leviku tõkestamise meetmetesse tõsiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles