juhtkiri ⟩ Elu pausil

Saarte Hääl
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: pharmaceutical-technology.com

Sõna “positiivne”, mida inimesed kasutavad tavaliselt millegi hea ja toreda puhul, on praeguses kurikuulsa viiruse kontekstis saanud vägagi negatiivse värvingu. Ei tähenda ju positiivne koroonaproov midagi rõõmustavat.

Eile aga lisandus kahele esimesele koroonaviiruse diagnoosile maakonnas ilmselt veel hulk positiivseid proove. Juba lõunaks olid paljud Kuressaare poodide riiulid kriisiajaks hädavajalikest toiduainetest ja esmaabitarvetest tühjaks ostetud. Apteekidest aga nõudsid inimesed palavikualandajaid, valuvaigisteid ja vitamiine.

Koolides, mõneski lasteaias ja huvikoolides valitseb tavapärase melu asemel juba teist päeva tühjus ja vaikus. Linnatänavatel liigub rahvast hõredalt. Üritused on ära jäetud või edasi lükatud. Haigla ja tervisekeskus piiravad vastuvõtte.

On neid, kes peavad rahvarohketest kohtadest hoidumist ja kriisivarude soetamist ülereageerimiseks ja paanika tekitamiseks. Paraku levib viirus levib väikeses kogukonnas uskumatult kiiresti. Terviseametki hindas viiruse kohapealse piiratud leviku riski kõrgeks.

Eile allkirjastas vallavanem Madis Kallas käskkirja. 12. aprillini on keelatud vallavalitsuse ja hallatavate asutuste välislähetused ja õppereisid.

Kindlasti möödub osal koroonasse nakatunuist see tõbi sama kergelt kui tavaline nohu-köha ja väikese palavikuga nõndanimetatud külmetushaigus. Kõigil aga ei pruugi nii õnnelikult minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles