JUHTKIRI Halvad valikud

Saarte Hääl
Copy
Raha
Raha Foto: unsplash.com

Koolide ja lasteaedade sulgemine on ohtliku viiruse leviku tõkestamiseks hädavajalik samm. Samas paneb see tuhanded lapsevanemad Saare maakonnas – ja ka mujal Eestis –  keerulisse olukorda. 

Kui peres on eelkooliealine laps või alles mudilane, ei saa teda ju üksi koju jätta. Kes talle süüa annab ja tal silma peal hoiab? Keegi peab ju peres raha teenima – sissetulekuta ei saa hakkama keegi. Sääste pole sugugi kõigil.  

Vanaema või vanaisa lapsehoidjaks paluda pole soovitatav – nii on oht viirust levitada. Kuuluvad ju eakamad inimesed riskirühma. Oma last sõbrannale hoida anda samuti ei saa – ka nii on oht tõbi "üles korjata" või see kogemata teise peresse viia. Ei pruugi ju koroona sümptomid kohe avalduda. Inimene, kes end terveks peab, ei pruugi aga sugugi terve olla.

Järelikult peab vanem ise oma lapsega koju jääma, võimalusel kodust töötades. Mis saab aga siis, kui kodust tööd teha pole võimalik? On ju hulk selliste ametite esindajaid, kes saavad tööd teha üksnes kohapeal. Elektroonikafirmade, toiduainete tööstuse, kaupluste, sooja- ja veevarustust tagavate ettevõtete töötajad. Kui mõni ettevõte ehk saabki mingiks perioodiks oma töö katkestada, siis elutähtsate teenuste puhul pole see võimalik. 

Jäänud on ainult halvad valikud. Kui valikuid üldse on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles