eKooli süsteem jooksis kasutajate rohkuse tõttu kinni

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
eKool.
eKool. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuna kogu Eesti lapsed jäi korraga koduõppele, tekitas järsku kasvanud koormus tõrkeid eKooli süsteemi kasutamisel.

Hommikul, kui õpilased ja lapsevanemad püüdsid eKooli siseneda, polnud see võimalik. „Viime süsteemi vastavusse ennustatust suurema koormuse kasvuga,“ selgitas Saarte Häälele eKool AS-i juhataja Tanel Keres täna hommikul.

Tema sõnul oli eKooli tavaline kasutusmuster seni selline, et hommikul olid enamik eKooli kasutajaid õpetajaid, pärastlõunast alates õpilased ja lapsevanemad. „Täna hommikul olid kõik korraga eKoolis,“ lausus Keres. „Ka lisati eelmisel nädalal kaheksa tuhat uut kasutajat.“

Enamus neist uutest kasutajatest on õpilased, kes seni on kasutanud eKooli oma vanema konto alt. „Meile meeldib selline korrastumine, kuid see tähendab süsteemile oluliselt suuremat koormust,“ ütles Keres. Täna hommikul võeti eKool täiendavate ressursside lisamiseks ligi 20 minutiks täielikult maha. „Kuna just sel ajal alustasid inimesed tööd, oli see seda valusam meie kasutajatele,“ tõdes Keres.

Tema sõnul kastutatakse eKoolis õpetajate ning lastevanemate ja õpilaste jaoks eraldi servereid. „Esmajärjekorras suurendasime õpetajatele vajalikku ressurssi, mis mis sai tehtud mitu tundi tagasi,“ rääkis Keres täna hommikul.

„Praegu tegeleme lapsevanemate ja õpilastega. Kuna koormus kasvab endiselt pievalt, lisame ka meie oma ressursse pidevalt.“ Kerese sõnul läheb olukord kergemaks, kui koormus on stabiliseerunud ehk kasutajate arv on jõudnud maksimumini. „Tegeleme sellega aktiivselt,“ kinnitas Tanel Keres.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles