Vilistlane kinkis oma kooli õpilastele arvutid

Copy
Kuressaare Vanalinna Kool
Kuressaare Vanalinna Kool Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Kuressaare Vanalinna Kooli vilistlane Priit Hansen tuli oma kooli õpilastele appi ja andis viiele perele koduõppeks arvutid.

3. lennu vilistlase Priit Hanseni sõnul on arvutid Trelleborg Industrial Products Estonia OÜ arvutipargi kaasajastamisel vabaks jäänud masinatest komplekteeritud ning vastavalt vajadusele täiendatud.

"Töötasin kunagi ise mainitud firmas ja kuna koostöö jätkub mõningal määral ka täna, siis olin teadlik, et neil võib olla jõude seisvaid arvuteid," ütles Hansen. 

Mõte arvutid lastele koduõppeks anda tekkis Hansenil siis, kui ta nägi Facebookis grupi "Saareliselt saarelisele. Arvuti distantsõppeks õpilastele" üleskutset.

Hansen otsustas oma endise klassivenna, Vanalinna kooli  informaatikaõpetajaga Marko Kajuga  ühendust võtta ja uurida, kas koolil oleks arvutitest abi. Hanseni kaudu saadud arvutitele lisas kool omalt poolt klaviatuuri, hiire ja monitori.

"Võimalus noorest peale arvutit kasutada on minu elukäiku ilmselt väga palju positiivses suunas liigutanud," ütles tarkvaraarendusega tegelev Hansen. "Sestap on hea meel, kui väikese ühise pingutusega õnnestus ehk kellelgi kriisiajal üks mure vähemaks võtta."

Vanalinna kool avaldas appi tulnud vilistlasele tänu ka oma Facebooki lehel.

Kui selgus, et koolid peavad üle minema uuele õppekorraldusele, laskis Vanalinna kool klassijuhatajatel õpilastelt uurida, kas kodudes on distantsõppeks vajalikud tingimused. Abi nende tingimuste loomiseks oli õnneks vaja vaid üksikutes peredes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles