ETTEPANEK ⟩ Südamekodu pakub ruume nakatunutele

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaa Südamekodu juhtkond pakub välja, et kõik teistes hooldkodudes olevad ja hospitaliseerimist mittevajad nakatunud koondatataks neile. 

"Saaremaa Südamekodu annab kõik oma praegused ressursid kriisi ületamiseks valla kriisikomisjoni käsutusse, igasugune täiendav abi, tagamaks nii Saaremaa Südamekodu kui ka teiste hooldekodude nakatunute elanike parim elu ja tervise kaitse, eriti meditsiinipersonali osas, on hädavajalik," ütles Südamekodu juhatuse liige Martin Kukk.  Tema sõnul saab kriisi ületada üksnes koos. "Oleme teemat arutanud ja ma saan aru, et Saaremaa kriisikomisjon suhtub sellesse plaani positiivselt," rääkis Kukk. Ta kinnitas, et ülioluline on tagada ka nakatumata Saaremaa Südamekodude elanike hoidmine turvalises isolatsioonis," ütles Kukk. 

Saaremaa vallavanem Madis Kallas ütles, et Südamekodu ettepanek hõlmab nakatunute viimist Upal asuvatesse eraldiseisvatesse hoonetesse. Vallavanema sõnul oleks võimalik hooned täiesti eraldada nii, et mingit liikumist ei toimuks. 

Saaremaa Südamekodus avastati koroonaviirus 23 elanikul ja kolmel töötajal. Täna selgus, et viirus on kahel inimesel haigla hooldekodus ja kolmel Saaremaa valsi hooldekodus. 

Vallal on nakatunud eakate hospitaliseerimiseks Kogula endine eakatekodu hoone. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles