Ametikooli uusi õpilasi võetakse vastu vaid e-kanalite kaudu

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
VÕTTIS ISA MODELLIKS: 2016. aastal lõpetas ametikooli Merli Muld, kelle kutseeksami modelliks oli Margus Muld.
VÕTTIS ISA MODELLIKS: 2016. aastal lõpetas ametikooli Merli Muld, kelle kutseeksami modelliks oli Margus Muld. Foto: Taavi Tuisk

Tänasest algas Kuressaare ametikoolis kevadine uute õpilaste vastuvõtt, millega seotud vastuvõtukatsed ja vestlused viiakse eriolukorra tõttu kõik läbi e-kanalite vahendusel.

17. aprillini saab sisseastumisavaldusi esitada infosüsteemi SAIS kaudu. Seejärel võetakse avalduse esitanuga ühendust ning lepitakse kokku, kuidas viiakse läbi vastuvõtuvestlused ja katsed, mis toimuvad ajavahemikul 21.–23. aprillini.

"Elektrooniliste vastuvõtuvestluste kogemus on meil olemas, oleme neid teinud juhtudel, kui õppija pole saanud kohapeale tulla," teatas ametikooli direktor Neeme Rand kooli veebilehel. "Nüüd saame teha seda suuremas mahus. Oleme kõik viimastel nädalatel digitaalses suhtlemises palju juurde õppinud. Usun, et saame vestluste ja katsete läbiviimisega hakkama ning kõik sisseastujad on piisavalt toetatud, et vastuvõtuprotsess edukalt läbida."

Kevadisele vastuvõtule kandideerija saab asuda õppima sügisel avatavatel erialadel. "Osade erialade puhul otsustasime jääda üksnes suvise vastuvõtu juurde. Lisaks on mõned õppekavad veel uuendamisel seoses muudatustega kutsestandardites. Need saame liita juunis algavasse vastuvõtuperioodi," rääkis Rand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles