Kuressaare teater kaotab kümneid tuhandeid omatulu

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kuressaare teater.
Kuressaare teater. Foto: klteater.ee

Plaanitud etenduste ärajäämine jätab Kuressaare teatri ainuüksi märtsi- ja aprillikuus ilma ligi 25 000 eurost omatulust.

"Eelarvelised muutused tulevad kindlasti. Millised, seda ei oska hetkel öelda. Kõik sõltub sellest, kui kaua see olukord kestab," rääkis SA Kuressaare Teater juhatuse liige Piret Rauk. Ta lisas, et alates 1. aprillist on enamus teatri personalist puhkusel.

Hetkel on kindel, et Kuressaare teatri enda plaanitud etendustest jääb märtsi ja aprilli seisuga ära 13 ja Kuressaare teatrimajas teenindamata 11 külalisetendust. See tähendab umbkaudu 20 000 eurot laekumata piletitulu ja veidi alla 5000 euro teenimata renditulu.

Suvelavastuse tuleviku kohta ei julgenud Rauk veel midagi kindlat öelda. Selles osalevad Rakvere, Ugala ja Tallinna Linnateatri näitlejad, kuid teatrite suveplaanid kindlasti muutuvad. Kõik sõltub sellest, millal teatrid taas avatakse. 

"Praeguste plaanide järgi peaksime mais ju tööle hakkama. Meil on mai algul kavandatud väljasõit Pärnusse kahe etendusega ja meie majja külalisetendused. Kas see kõik toimub? Kas eriolukord pikeneb?" küsis teatrijuht.

Loomulikult tahame eriolukorra lõppedes jätkata tavapärases mahus, aga see normaalsus, mis tuleb, on täiesti uus normaalsus, nentis Rauk. 

Tema sõnul on teatril omatulu vähenemise puhuks kolm võimalikku plaani ja uute esietendustega seoses mitu erinevat varianti, kuid täna neist rääkida veel ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles