LUGEJA KIRI ⟩ Saaremaa vajab rangemaid piiranguid

Saarte Hääl
Copy
Foto: Freepik

Kuigi elan ise Poolas, jälgin iga päev, mis Eestis ja Saaremaal toimub. Mind paneb imestama meie valitsuse ja terviseameti saamatus. Samuti andmed, mida avalikustatakse. Kurb, et Eestis kohe rangeid piiranguid ei kehtestatud ja pole tänaseni veel kõiki piirangute võimalusi kasutatud. 

Eesti on Poolaga võrreldes väike riik. Meil Poolas kehtestatakse aga pidevalt uusi piiranguid ning pidevalt saab televisiooni ja Facebooki kaudu uudiseid selle kohta, kui palju on koroonaviirusesse haigestunuid ja haigeid ja kui palju surnuid. Täna (eile – toim) otsisin, kui palju on neid Saaremaal, aga ei leidnud seda infot kuskilt.

Elan maakonnas, kus on 2,865 miljonit inimest. Tänase (eilse – toim) hommiku seisuga oli meil haigeid 261, surnud aga 4 inimest. 

Esimene koroonahaige avastati Poolas 4. märtsil ja piirangud hakkasid kehtima 9. märtsist. Koolid ja lasteasutused suleti ning lapsed pidid jääma koju – ei mingit ringikolamist! Samuti sulgesid uksed kõik kultuuriasutused, raamatukogud jne. 12. märtsist suleti kõik kauplused, välja arvatud toidupood, apteek ja ehituspood. Paljud asutused on kinni kuu aega. Parkides jalutamine on keelatud, kuni 17-aastased tohivad väljaspool kodu liikuda ainult koos vanemaga. 

Kolme kassaga kaupluses tohib korraga poes olla üheksa klienti, kõik peavad kandma maski ja kindaid, mille külastaja saab kauplusesse sisenedes. Me ise käime poes iga kolme nädala tagant. 

Kõik koroonahaiged on haiglas. Poolas on praeguse (st eilse – toim) seisuga 2347 koroonaviirusesse haigestunut ja 35 surnut. Rahvast on kogu riigis 37,98 miljonit inimest. 

Saaremaa inimesed, hoidke end ja nõudke rohkem piiranguid oma vallavanemalt! Kui musta huumorit teha: riigile oleks koroonaviirus ehk isegi kasulik: mida vähem vanu inimesi, seda vähem peab pensioni maksma. 

Ise ootan iga päev uut infot Eesti kohta, kuna sel kevadel on plaan Poola-kodust tagasi Eestisse tulla. 

Kõike ilusat ja haigetele head paranemist!

Maie (nimi on toimetusele teada)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles