MADIS KALLAS ⟩ Saaremaale seatud piirangute tulemusi näeme alles mais

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Vallavanem Madis Kallas
Vallavanem Madis Kallas Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaa vallavanem ja Saaremaa kriisikomisjoni esimees Madis Kallas avaldas koroonaviiruse tagajärjel lahkunute lähedastele kaastunnet.

„Tänane hommik tõi Saaremaale taas kurva teate. Kuressaare haiglas suri öösel kolm väärikas eas saarlast, kes kõik olid nakatunud ka koroonaviirusesse. Minu südamlik kaastunne lahkunute lähedastele.

Käimas on võitlus salakavala viirusega. Nakatunud ja haiglasse sattunud inimeste arv, paraku ka esimesed lahkunud, peegeldavad tänast kurba olukorda Saaremaal, Eestis ja kogu maailmas.

Saaremaa ja teised saared on ainsad Eesti piirkonnad, kus paluti valitsuse erikomisjonilt rangemaid piiranguid, et takistada viiruse levikut ning kaitsta meie inimeste elu ja tervist. Täiendavate piirangute tulemusi näeme alles mais. Aprillis haigestunute ja haiglasse jõudvate koroonapatisentide arv kajastab seda, mis toimus märtsikuus.

Tulevik sõltub sellest, mida teeme nüüd ja kohe. Igaühel meist on võimalik anda oma panus sellesse, et edaspidi oleks olukord Saaremaal parem. See, kuidas praegu käitume, mõjutab koroonapatsientide arvu maikuus. Palun pingutame üheskoos selle nimel, et Saaremaal oleks see number võimalikult väike. Parim, mida enda ja teiste inimeste heaks teha saame, on püsida kodus ja hoida nii ära viiruse edasist levikut.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles