Muhu vallavanem: „On keeruline, aga saame hakkama!”

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Raido Liitmäe
Raido Liitmäe Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Muhu vallavanem Raido Liitmäe ütles, et saare jaoks hea uudisena ei olnud Muhu hooldekodus positiivse koroonatestiga elanikke ega töötajaid. 

Vallavalitsuse töötajad on Liitmäe sõnul kodukontoris ja kõigil on kohustus olla tööpäeva raames kättesaadav telefonitsi ja lugeda  e-posti ning vastata kirjadele esimesel võimalusel. Kriisiajal on toimunud juba paar vallavalitsuse e-istungit, märtsikuu volikogu istung samuti e-istungina.

Vallas anti koheselt välja ajalehe Muhulane erinumber, kuhu koondati kriisiinfot. Nüüd on kohe tulemas ka aprillikuu number, et tasuta muhulastele saadetava ja poes jagatava lehega kohalikke rohkem teavitada. 

Kooli ja lasteaia jõudsid muhulased kinni panna enne, kui tuli üldine sulgemine. Vallavanema sõnul lasteaia valverühma jaoks vajadust ei olnud. Loomulikult on eriolukorra algusest saati kinni noortekeskus, muuseum, külakeskus  ja sulgesime koheselt ka mõlemad raamatukogud.

Raido Liitmäe ütles, et suurt toetust ja tänu väärivad praegu kõik eesliinil töötajad: kaubandustöötajad, apteegitöötajad, perearstikeskus, hooldekodu ja meie sotsiaaltöötajad ning kõik, kes hoiavad  praegust elu toimivana.

Praegu ollakse tema sõnul hakkama saadud, aga meil on läbi Kaitseliidu kokkulepe ka Naiskodukaitse liikmetega, et vajadusel tulevad nad appi näiteks toiduainete kojukandel. Samuti on ka mitmed vabatahtlikud endast märku andnud.

Vallavanem märkis, et tema poole on pöördutud ka sooviga saada luba üle Suure väina saamiseks, aga tänaseks peaks olema juba selge, et see on ikkagi politsei pädevuses. 

„Loomulikult on keeruline, aga loodan, et inimesed mõistavad, et tegu ei ole õppusega või halva unenäoga. Mida mõistlikumad me oleme, püsime maksimaalselt kodus ja väldime kontakte, seda lühem on kriisiperiood ja seda kiiremini naaseme tavapärase elu juurde,” ütles Liitmäe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles