Ükski apteek reformi tõttu uksi ei sulgenud

Copy
Apteek.
Apteek. Foto: Saarte Hääl

Apteegireformi tõttu ükski apteek Saare maakonnas uksi sulgema ei pidanud ning eilseks tähtajaks vastasid nõuetele kõik 12 apteeki. 

“Kõik Saare maakonna apteegid viisid end enne tänast seadusega kooskõlla ja jätkavad apteegiteenuse osutamisega,” kinnitas ravimiameti kommunikatsioonijuht Kristi Sarap. “Seega on Saare maakonnas apteegiteenus tagatud ja inimesed ravimiteta ei jää.”

Saare maakonna apteekidest ei vastanud veel jaanuari lõpus nõuetele Pharma Group OÜ-le kuulunud Saare Selveri Südameapteek ja Kuressaare haigla Südameapteek, OÜ-le Euroapteek kuulunud Tallinna Maantee Apteek Maximas ning OÜ-le BENU Apteek Eesti kuulunud Kuressaare Mini-Rimi apteek. 

1. aprillist ei saanud senisel moel jätkata ka Muhu-Liiva Apteek OÜ Muhu saarel. Benu partnerapteek ei vastanud apteegireformiga jõustuvatele omandinõuetele, mis näevad ette 51% osaluse kuulumist proviisorile. Aprillist tegutseb Muhu ainus apteek küll seniste töötajatega, ent Kuressaare Apteek OÜ haruapteegina.

Maxima kaupluse hoones asuva apteegi tegevusluba kuulub OÜ-le Pharma Ten. Kuressaare Mini-Rimi Apteeki Kihelkonna maantee ääres peab aga Meluelu OÜ. 

“Saare Selveri ja Kuressaare haigla Südameapteekides jätkavad tublid apteekrid patsientide ravimialase nõustamisega,” ütles Pharma Holding OÜ juhatuse esimees Risto Laur. “Apteekide tegevus on ravimiseadusega vastavusse viidud.” 

Mõlemat apteeki peab nüüdsest OÜ Saare Apteegid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles