Kaie Holm kutsub kodusaare rahvast pealinna e-raamatukokku

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Tallinna Keskraamatukogu direktor Kaie Holm.
Tallinna Keskraamatukogu direktor Kaie Holm. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Tallinna keskraamatukogu juht Kaie Holm ärgitab karantiini lukustatud saarlasi uurima pealinna kirjavaramu elektroonilisi laenutusvõimalusi.

Kuressaarest pärit Holm märkis, et just Saare maakonna keskraamatukogult tuli palve laiemalt levitada infot e-raamatukogu ELLU kohta, et saarlased saaksid praegusel keerulisel ajal eestikeelseid raamatuid lugeda. „Esitasime palve Tallinna linnavalitsusele, kes kutsuski järgmisel päeval kõiki eestimaalasi end veebis Tallinna keskraamatukogu lugejaks registreerima,“ lausus ta.

Holmi sõnul loodavad Tallinna raamatukoguhoidjad pakkuda e-raamatutega pisut tuge ja lohutust kõigile, kes peavad praegu Saaremaal kodudes istuma ja ühel või teisel moel viirusega võitlema. „Kui kodus püsimine aitab hoida füüsilist tervist, siis raamatute lugemine sellisel keerulisel ajal aitab kindlasti hoida vaimset tervist,“ ütles ta.

Lisaks ELLUle saab veebi kaudu kasutada ka teisi Tallinna keskraamatukogu e-lahendusi – vene- ja inglisekeelseid audio- ja e-raamatuid sisaldavat OverDrive e-raamatukogu ning vene- ja ingliskeelseid e-ajakirju sisaldavat RBdigitali. E-raamatukogusid saavad kasutada ka need, kes elavad välismaal või on sinna viiruse tõttu lõksu jäänud.

Täpsema infot ja lugejaks registreerida saab SIIT.

Foto: Tallinna Keskraamatukogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles