Kuressaare haiglas vabu kohti veel on (2)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane tutvumas haigla ette paigutatud Kaitseväe välihospidaliga, mis lisas Kuressaare haiglale 20 hapnikuravi kohta.
Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane tutvumas haigla ette paigutatud Kaitseväe välihospidaliga, mis lisas Kuressaare haiglale 20 hapnikuravi kohta. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane sõnul ruumi haigete jaoks veel on. Hetkel on haiglas 57 koroona-haiget, neist välihaiglas kaheksa. Haigla ees asuv kaitseväe hospital annab ravijuhi sõnul peamajale suurt leevendust ning iga koht ei ole surve all vaid alati on väike reserv.

Laane sõnul saaks haigla kohe sisse võtta 14 patsienti. Tema sõnul ei kordu loodetavasti Itaalia stsenaarium, kus haigeid tuli nii palju korraga, et polnud kuskile panna ning ei jätkunud hingamisaparaate. Tihti viiakse Saaremaalt raskeid haigeid ka mandrile, seni on kopter ära viinud 17 patsienti.

Ravijuhi sõnul on hästi oluline testidega välja selgitada, et kui palju on antikehadega inimesi. Selle pealt saaks teada kui palju on juba immuunseid ning nii annaks välja arvutada, et kui suurel osal populatsioonist on immuunsus välja kujunenud. See annaks alust kaaluda praeguste karmide piirangute leevendamist.

Samuti võiksid Laane sõnul Kuressaare jõuda ka võimalikud ravimid, mille kasutamiseks on luba antud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles