MÜÜT ⟩ Viroloog Andres Merits: karjaimmuunsuse jutt tuleks saarlastel unustada (15)

Postimees
Copy
Rakendusviroloogia professor Andres Merits.
Rakendusviroloogia professor Andres Merits. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli rakendusviroloogia professori Andres Meritsa sõnul saarlastel karjaimmuunsusele loota ei maksa ning ta prognoosib oma intervjuus Saarte Häälele, et mandril saadakse viirusest jagu varem kui Saaremaal. 

Kuigi arvatakse, et kuna saarlasi on arvatavasti nakatunud väga palju, siis on tulemuseks karjaimmuunsus ehk totaalne läbipõdemine. 

Viroloog Andres Merits ütleb Saarte Häälele, et jutud karjaimmuunsusest tuleks ära unustada. «Karjaimmuunsus Covid-19 läbipõdemise teel on võimalik, kuid kardetavasti saab see toimuda vaid tihedas koostöös surnumatjatega,» sedastab Merits.

Ta selgitab, et karjaimmuunsus saab tekkida vaid kahel viisil: massilise vaktsineerimise ja massilise läbipõdemise teel. Esimene variant hetkel puudub. Massilise läbipõdemise jaoks on vajalik, et eeldatavasti põeb ühe või mitme hooaja jooksul haiguse läbi 60-70% inimestest. Saaremaa puhul tähendaks see ligikaudu 20 000 haigestunut, märgib Saarte Hääl.

Mida arvab viroloog Merits haiguse taandumisest ja kuidas takistada viiruse Eestisse tagasi toomist, sellest loe juba lähemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles