MUHU UUDISSED ⟩ Äkist püörab paramaks?

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Meitel sii Suaremua külje all lähäb ühna kenaste. Maap jõva ää imesta seda muhulast. Oo ikka teesele nuppu antud. Neh, Liiva poed, kukkus nüid, Kuresare sabas, rahvale toidukottisid ää pakkima. Ma edevitte katsusi kohe järgi, et kuidas oo kua? Puru vägev oo. Ja vuata, sedaviisi suab kohe mitme pere kaubad ühe raksuga ää tellida ja siis mine aga paljast autuga Liivale ja korja omad kastid autu piale ja kuku külavahel laiali jägama. 

Aga sii kohtas ma taha vanamaid inimesi ikka korra natukse nahuta kua jälle. Ep tohi olla nii kangust täis mitte, et ma olle eluaa suan ise Liiva puodis köia ja köin nüid kua. Ää ming paerst mitte. Igas külas ja suguseltsis oo nuoremaid kua, kis kaubad kojo vädavad teitele. Elista mõnele ja küsi julgesti, et kas sa suaksid moole kua ühte koma teist osta. Neh, juba selletaudi, et nuoremad oo arvutite sihes nobemad ja naad oskavad sialt kaubad ää tellida. Pärast jõvab nende rahadega õienda küll. 

Neh, ja Muhurito Kaidarit tiadvad juba kua masu kõik muhulased. Sie oo sie kena niksis-naksis moega poiss, kis iga sui neid burritosid sialt kollasekirju autu pialt müitab. Nüid naad oo Samsaraga tein nõukse kampa, et nende kääst suab omale kojo soja lõuna. Palgeruamatus oo iga nädali toedud kenaste kirjas ja rahanumbrid kua juures ja televonni number kua, mise piale tuleb elista. Muudkut aga telli ää ja siis oo so oma asi, lähäd sa ise Liivale järgi või kaupled, et soole soe toit kojo tuuasse. Varsi köib kõik asi kondaktivabalt. Neh, isegid lilletaemed tuuasse nüid kondaktivabalt kojo. 

Aga neh, eks ta pikapiale ikka ää tüitab nõuke kodu passimine masu igatühte. Juba uuritse kua, et kui kaua nõuke jämps kestab siis. Seda ep oska kül kiegid ette nähe. Nüid moo massakas kodu kuulutas, et 16. abrill oo kaduneljabe. Neh, suame nüid nähe, kas vanarahva tarkus äkist sii kohtas mõidub ja kaduneljabest asjad õigeks jälle püörab? Muhu undist ju suadi kua kaduneljabe lahti. 

Olge ikka terved ja munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles