MAAELU ⟩ Ilma ukrainlasteta jääb kapsas põllule (3)

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
TEINE, MASINATE AJASTU: Köögiviljakasvataja Guido Lindmäe sõnul pole Eestis enam inimesi, kes viitsiksid põllul küürutada.
TEINE, MASINATE AJASTU: Köögiviljakasvataja Guido Lindmäe sõnul pole Eestis enam inimesi, kes viitsiksid põllul küürutada. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa suurim köögiviljakasvataja Guido Lindmäe muretseb, et ilma Ukraina tööjõuta jääb tema kapsa külvipind sel aastal poole väiksemaks.

“Minu arvamus on see, et kui tahame oma Eesti kapsast süüa, siis Ukraina noormeeste abita on see üsna võimatu,” ütles Guido Lindmäe. “Hindan nende töötahet väga kõrgelt.” Viimase aja majandus- ja poliitikauudised panevad Lindmäe sõnul mõtlema, et sel kevadel ei ole mõtet rohkem kapsaseemet  kasvuhoonesse külvata ja taimeid kasvatada. Ilma ukrainlaste abita seda sügisel põllult koristatud niikuinii ei saa.

Ukraina tööjõu kasutamiskeeld põllumajanduses pärast 31. juulit pole ainult Saaremaa köögiviljakasvataja probleem, vaid kõigi Eesti kapsakasvatajate jaoks lausa katastroof. Sel aastal plaanib Lindmäe kasvatada kapsast 22 hektaril, kartulit 20 hektaril, porgandit ja peeti kumbagi neljal hektaril. Kui kartuli, porgandi ja peedi saab kombaini ja kohaliku rahvaga kuidagimoodi koristatud, siis kapsasaagi ülesvõtmisega on keerulisemad lood. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles