JUHTKIRI ⟩ Vastutust võttes

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa vallavalitsus
Saaremaa vallavalitsus Foto: Liina Õun

Vallavanem Madis Kallas teatas oma tagasiastumisest. Põhjuseks töörahu taastamine vallavalitsuses. Kas see tagasiastumine oli vajalik või mitte, teab tõesti vaid vallavanem ise.

Rohkem kui kuu aega tehti ka ise koroona küüsi langenud Kallasele etteheiteid, justkui oleks tema  süüdi selles, et viirus saarele jõudis. Et tema ju kiitis heaks saatusliku võrkpallikohtumise korraldamise Saaremaal. 

Veel nädalapäevad tagasi ütles vallavanem, et vastutuse võtmisest räägitakse siis, kui olukord on rahunenud. Eile oli koroona osas 0-päev: Saaremaal nakatunutest teateid ei tulnud.  

Ei tea, miks öeldakse, et keset kriisi ei maksa juhti vahetada. Kui juht tunneb, et ilma temata on parem, siis tuleb tal järelikult minna lasta. Olgu otsuse põhjuseks kas inimlik patukahetsus või poliitiline manööverdamine tulevikku silmas pidades. 

Küll võiks sellest käigust eeskuju võtta nii mõnigi mandri spetsialist, kes praegustele sündmustele rohelise tule andsid või survet avaldasid. Nüüd räägivad nad, et see võrkpallimäng üksi ei lugenud  midagi. 

Vahel on edasiminekuks vaja teha samm tagasi. Kriis jätkub. Tee pole kaugeltki veel käidud ning vääratada ei tohi. 

Nüüd peavad juba kohalikud poliitikud näitama koostöömeelt ja valima Saaremaa vallale uue juhi. See valik saab olema keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles