Politseinädal ⟩ Joobes juhtidest pole pääsu

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Saarte Hääle arhiiv

Kuressaare politseijaoskonna juhtivuurija Priit Sepp ütles, et läinud nädalal sai politsei 42 väljakutset. Registreeriti 19 väärtegu ja algatati viis kriminaalmenetlust.

Politseijaoskonda tuli toimetada 16 inimest, kainenema jäeti neist viis. Alkoholi tarvitanud juhte kõrvaldati nädala jooksul liiklusest kuus, lubadeta juhte oli kolm. 

“Näiteks tabasid politseinikud 18. aprilli hilisõhtul Talve tänaval sõiduauto Subaru roolist alkoholitarvitamise tunnustega 38-aastase mehe. Juhtunu suhtes alustati kriminaalmenetlust,” sõnas Sepp.

13. aprilli ennelõunal juhtus õnnetus Orissaare–Leisi–Mustjala teel, kus Volkswageni roolis olnud 38-aastane mees sõitis teelt välja ja sai viga. Sõidukijuht oli tarvitanud alkoholi. 

“See on kahjuks järjekordne näide sellest, et alkoholi tarvitanud inimesel on kehalised funktsioonid häiritud ning kasvab oht põhjustada raskete tagajärgedega liiklusõnnetus. Sellegi juhtumi suhtes alustasime kriminaalmenetlust,” ütles juhtivuurija.

15. aprilli lõuna paiku kontrollisid politseinikud Kärlal sõiduautot Volkswagen, mille juht oli samuti tarvitanud alkoholi. 59-aastase mehe suhtes alustati väärteomenetlust. Priit Sepp ütles, et kuna mehel on juba kehtiv karistus sarnase rikkumise eest, võib teda ees oodata sõiduki konfiskeerimine. 

Ta lisas, et politsei ja prokuratuur pingutavad selle nimel, et joobes juhte oleks liikluses vähem ning kui karistused ei suuda inimest mõjutada joobes juhtimisest hoiduma, taotleb politsei läbi kohtu sõiduvahendi äravõtmist.

18. aprilli õhtupoolikul kontrollisid politseinikud Muhus Piiri külas liiklusjärelevalve käigus sõiduautot Jeep ning selgus, et selle roolis olnud 43-aastasel mehel puudus juhtimisõigus, mistõttu alustati väärteomenetlust. 

“Tuletan meelde, et juhtimisõiguse olemasolu ja juhiloa kehtivust saab igaüks kontrollida maanteeameti e-teenindusest,” rõhutas juhtivuurija Sepp. Ta lisas, et politsei on jätkuvalt väljas suuremate jõududega: “Meil on abiks kaitseliitlased ja abipolitseinikud. Tänan teid, head koostööpartnerid, selle eest!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles