juhtkiri ⟩ Pasunate saatel

Saarte Hääl
Copy
Foto: www.freepik.com

Saatusliku võrkpallimängu eel räägiti vaid sellest, et siia lubatakse Itaalia meeskond tolleaegsest koroonakoldest Milanost. Ei arutatud aga selle üle, et piisab vaid ühest-kahest nakatunud inimesest tuhandepealise publiku hulgas ning see, mis järgneb, on kurb ajalugu. Iroonilisena mõjub terviseameti andmete valguses see, et viirus läks laiali pasunahelide saatel. 

Eilne Äripäev avaldas mängule eelnenud kirjavahetuse, kus kogu jutt keerleb vaid selle ümber, et Itaalia meeskond tuleb Saaremaale ning toimumas on suurüritus. Ühtegi nooti selle kohta, et ehk ei tasuks ikka sellist rahvamassi kokku ajada, kirjavahetuses ei olnud. Raske uskuda, et kellelgi ei tulnud pähe viiruse leviku võimalus publiku kaudu. 

Süüdistada kedagi ei saa ega tohigi. See ei vii kusagile. Täna ei muuda teadmine, kuidas ja kellega viirus tuli, juhtunut enam olematuks. Koroona on kohal. Kõigi oma kurbade tagajärgedega.

See on kindel, et saarlased päästsid oma nahaga seni hullemast Mandri-Eesti inimesed. Saaremaal juhtunu pani häirekellad helisema ning suurtele üritustele, kus jutt polnud enam tuhandest, vaid tuhandetest inimestest, pandi – küll üsna vastutahtsi, aga siiski – käsi ette. Õnneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles