MEELDETULETUS Mis reeglid eriolukorras kehtivad?

Saarte Hääl
Copy
POODI KORDA LOOMA: Et inimestele asja selgitada, mis toimub ja miks on reeglid vajalikud, on toidukauplustes nädalavahetusest väljas ka kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad.
POODI KORDA LOOMA: Et inimestele asja selgitada, mis toimub ja miks on reeglid vajalikud, on toidukauplustes nädalavahetusest väljas ka kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Valitsus lõpetas Saare- ja Muhumaal täiendavad piirangud, ning eriolukord on samade reeglite alusel mis mandril. Alljärgnevalt ülevaade reeglitest: 

  • Kehtib liikumispiirang haridusasutustes, mille kohaselt on 16. märtsist 2020. a peatatud õppeasutustes tavapärane õppetöö kõikides põhikoolides, gümnaasiumides, kutseõppeasutustes. Samuti on peatatud noortekeskuste ja noortelaagrite tegevused. 
  • Keelatud on avalikud kogunemised, kinoseansid, ööklubid, etendused, kontserdid ja konverentsid ning spordi- ja liikumisüritused ning muuseumide ja muude näitusasutuste külastamine. 
  • Kehtib liikumisvabaduse piirang hoolekandeasutustes ning külastused haiglates ning kinnipidamisasutustes
  • Saaremaa ja Muhu valla otsusel on suletud enamus lasteaedasid. 
  • Kehtib liikumisvabaduse piirang ja viibimiskeeld avalikuks kasutamiseks mõeldud spordisaalides, jõusaalides, saunades, spaades, spordiklubides, basseinides, veekeskustes, ujulates, päevakeskustes, kasiinodes ning mänguautomaatide saalides ja laste mängutubades. 
  • 14 kalendripäevane liikumisvabaduse piirang kehtib isikule, kellel lubatakse Eesti Vabariigi riigipiiril Eestisse siseneda. Isikul on Eestisse saabumisest 14 kalendripäeva jooksul keelatud lahkuda tervisedeklaratsioonis või tervishoiuteenuse osutamist tõendavas dokumendis märgitud elukohast või püsivast viibimiskohast. 
  • Jätkuvalt on peatatud alkohoolse joogi jaemüügi õigus riigis tervikuna ajavahemikus kella 22.00 kuni 10.00.
  • Kehtib 2x2 reegel, mille kohaselt on keelatud avalikus kohas viibida ja liikuda rohkem kui kahel isikul üheskoos, välja arvatud juhul, kui seda ei ole võimalik mõistlikult tagada. Hoida siseruumides (välja arvatud isikute kodudes) ja avalikuks kasutamiseks ette nähtud kohtades. Piirang ei kehti koos viibivatele ja liikuvatele perekondadele. 
  • Kehtib liikumisvabaduse piirangu kaubanduskeskustes. Kaubanduskeskuste osaline sulgemine toimub kaubandustegevuse piiramise kaudu (poed peavad olema külastajatele kinni).
  • Alates kell 22.00 tuleb sulgeda baarid ja teised lõbustusasutused.
  • Kehtib COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse diagnoosiga isikule ja nende isikutega koos elavatele või samas elukohas püsivalt viibivatele isikutele liikumisvabaduse piirang. Koroonaviirust põdevad isikud tohivad elukohast või püsivast viibimiskohast lahkuda kas tervishoiutöötaja või politseiametniku korraldusel või isikute elu või tervist ohustava hädajuhtumi korral. 
  • Kuni eriolukorra lõpuni on keelatud üld- ja erihooldekoduses viibivatel isikutel lahkuda hoolekandeasutuse territooriumilt. 
  • Kauplused ja teenindusasutused peavad arvestama olemasoleva müügi- ja teenindussaali pindala järgi, kui palju kliente tohib poodi korraga siseneda. Kauplused peavad jälgima, et oleks tagatud 2+2 reegli täitmine, samuti peavad omanikud tagama, et ukse taga ootavad inimesed järgiksid 2+2 reeglit.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles