MUHU UUDISSED ⟩ Pire kannatust viel!

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Mudud oo kõik tüdin. Neh, umbest seitse nädalt oo juba kodu vahitud kua. Suarlane ja muhulane oo mõlemad pitka ja kannatliku mielega, aga kui siis nende mõet täis suab. Kaugel põleks sie päe änam oln, kus rahvas oleks akan puatidega Virtsu puole aerutama. 

Põle meitel sii sie tõbi ammugid änam ullem kut mõjal. Nõnna et meitid ep pia sii luki taga oidma üht. Neh ja päris tõepärast, no ei tia kisse ikka nüid, kus viimne kopikas oo taskupõhjast kua otsas, sõnna ülemuale tuimuedu ja nalja pärast rallima kipub! Ikka asja pärast! Ja omad inimesed kippuvad kojo. Pered oo varsi juba kaks kuud lahkus oln. Ja nõuksed, kis kangest kokku suaja tahtvad, oo ennassid teestest oolikamalt oidn, olga naad siis siipuol või teenepuol Suurt väina.  

Neh, kis kardab, et suarte pialt omale tõbe külge korjab, siis ega põle taris siia kodida kua mitte. Meite inimesed oo nüid nii ää kuolitat, et mee oskame ülemual ristikohtlasel kombel rinki köia küll. 

Neh, kui sa kuulad, valitsus nüid kangest mõtleb, et kas piaks nie maskid puodis köies inimestele käsu kordas ette toppima. Sina kallis aeg! Liiva puodis põle küll kellelgid käsku taris oln! Juba mitu nädalt köiassegid änamaste maskitega puo-dis. Ja kiegid ep vahi viltuse silmaga mitte. Ennemini kohutab ää mõni nõuke, kis oo ilma maskita julgen tulla. Siis minnasse ennemini juure ja uuritse, et oled sa vähä õiuke, sedaviisi tuled siia rahva ulka! 

Kuolilapsed võevad nüid küll kuolivuasta lõpuni kodu iivelda. Vald suatis kuolimajast nõukse äilutääve süömaraami, et sest jägub mureta juanibeni. Värsked rabarbrit suab juba kottu piendrast piale. Olge tie kõik tuhandest tänatud, kis te selle nodi kokku viisisite pakkida ja igale perele kojo rekkisite. 

Ei neh, juu passib edasi. Tuleva nädali oo luotus suur, et iseomasid kojo akatse lubama!

Olge aga terved ja munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles