Lasteaedades avatakse valverühmad

Saarte Hääl
Copy
Ristiku lasteaed.
Ristiku lasteaed. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa lasteaedades avatakse alates 5. maist rühmad kuni kuue lapse jaoks. Kehtivate piirangute lõppemiseni kutsutakse lapsevanemaid siiski endiselt üles, kellel see vähegi võimalik, jätta lapsed koju.

Lasteaedade rühmade avamine

Avatavatesse rühmadesse võetakse vastu lapsed, kelle peredel on möödapääsmatu vajadus tööle asumiseks ja last pole kuskil hoida. Rühma koha saamiseks tuleb vanemal esitada vabas vormis taotlus lasteaia direktorile. Taotlused järgmiseks päevaks peavad direktorile olema esitatud tööpäeval hiljemalt 10.00. Direktoril on õigus täpsustada lapsevanema vajadust lasteaiateenuse järgi. Lasteaiakoht järgmiseks tööpäevaks on võimaldatud kui vanem saab hiljemalt kell 16 sellekohase kinnituse lasteaia direktorilt.

Rühmade moodustamisel arvestatakse, et ühe pere lapsed, kes on vanuses 3-7aastased, on ühes rühmas. Kehtima jääb reegel, et nii laps kui tema pere peavad olema terved ja juhul kui laps haigestub lasteaias on vanema kohustus laps koheselt koju viia.

Igapäevane lapse vastuvõtt ja üleandmine vanemale korraldatakse lasteaia õuealalt või halva ilma korral rühma ukselt. Üldjuhul ei ole vanemal enne eriolukorra perioodi lõppemist võimalust lasteaia ruumidesse siseneda. Lasteaed võib teha erandeid sõimerühma puhul, kuid sel juhul tuleb ruumi sisenemisel järgida maski kandmise reeglit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles