Saarte Hääle 10 aastat: täname oma lugejaid!

Saarte Hääl
Copy
Foto: Saarte Hääl

Tänane Saarte Hääl kannab järjekorranumbrit 5121 ja jõuab lugejani täpselt kümme aastat pärast esimese tänapäevase Saarte Hääle ilmumist. 4. mail 2010 tuli senine saarlaste päevaleht Oma Saar trükikojast esimest korda uue, kuid tegelikult ajaloolise nime all. Saarte Hääle nime soovis toona meie toimetus ise ja ka lugejad pakkusid seda uueks nimeks enim. 

Otsustasime kümne aasta eest, et kanname edasi Saaremaa ajakirjanduse ajaloolist ja omaks saanud nime ning kirjutame ka oma impressumisse. Keerulisel 1940. aastal alustas Saarte Hääl Meie Maa asemel, seejärel 1988. aasta suvel Kommunismiehitaja järglasena.  "Terve toimetus häbenes lehe nime Kommunismiehitaja," meenutas ajakirjanik Aili Kokk Saarte Hääles 4. mail 2010. Toimetuse pidupäev oli 18. juunil 1988, mil trükikojast tuli sinimustvalget plakatit (autor Anne Olop) kandnud esiküljega Saarte Hääl. 

Praegu ilmub Saarte Hääl eriolukorra tõttu paberil kolmel päeval nädalas ja senisest rohkem oleme viimasel kahel kuul panustanud veebiväljaandesse. Meid on tunnustatud saarlaste koroonakriisi esmase infoallikana, millest annavad tunnistust lugejanumbrid. Kriisi esimestel päevadel alustanud otseblogi on nüüdseks loetud enam kui 910 000 korral. Kahe kuu kokkuvõttes on meie veebilehel www.saartehaal.ee olnud pool miljonit unikaalset külastajat, mis ületab 2019. aasta samaaegset külastatavust umbes kümme korda. 

Kriisi esimestel päevadel tulime välja Saarte Hääle uue digilehega. Rõõmustame, sest "homsed uudised juba täna õhtul" lahenduse on saarlased ja meie sõbrad mujalt maailmast erakordselt hästi vastu võtnud. 

Lisaks paberlehe peegeldusele saavad tänaseks juba sajad Saarte Hääle digilehe tellijad osa eksklusiivsest sisust. Näiteks erakordse aja, 1980.–1990. aastate vahetusel Saaremaal pildistatud sündmuste kajastustest retrogaleriide näol. Paljud paberlehe tellijad on uurinud, kuidas ka nemad vanadest fotogaleriidest osa saaksid. Lubame, et kohe kui segased ajad mööduvad, tuleb tehniline lahendus ka paberajalehe tellijatele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles