LEEVENDUSED ⟩ Haridust puudutavates piirangutes

Saarte Hääl
Copy
Lapsed keskväljakul.
Lapsed keskväljakul. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsuse noorsootöö- ja haridusosakonna ülevaade leevendustest koolides, lasteaedades ja noorsootöös. 

4. maist on lubatud vabas õhus toimuvad üritused kuni 10-inimestelistes gruppides, samuti on võimalik läbi viia individuaalõpet vabas õhus. Kontaktõpe: Eriolukorra ajal on võimalik üksnes erandina haridusliku erivajadusega lastele või eriolukorra tõttu erivajadusse sattunud lapsele individuaalõppena. Vajalik lapsevanema nõusolek.

Spordi- ja mänguväljakud on avatud 4. maist. Lasteaedade väljakud jäävad esialgu avatuks oma lasteaia lastele. Suvelaagreid, sh malevat on võimalik läbi viia mitte enne juuli teist poolt.

Õppetöö 15. maist: Õppetöö korralduse otsustab kool. Õppetöö koolimajas on lubatud kuni 10-liikmelistes rühmades pluss õpetaja/juhendaja. Kaitsemaski kandmine ei ole kohustuslik. Piirang ei kehti eksamitele, kui eksam viiakse läbi suuremates ruumides. Kui õpilane ei soovi kevadel ühte või mitut riigieksamit sooritada, siis tuleb tal saata oma riigieksami tühistamise soov aadressile: innove@innove.ee 11. maiks 2020. 

Aktused: Lootus, et aktused saab läbi viia vabas õhus.

Lasteaiad: 18. maist avatakse kõik lasteaiarühmad ning rakendub tavaolukord.

Järgnevalt kohatasu maksmise põhimõtetest:

  • Eriolukorra kehtivuse perioodi (16.03–17.05) eest kohatasu maksmise kohustust ei rakendata.
  • Kohatasu maksmise kohustus taastub alates 18. maist, mil kõik lasteaiarühmad on avatud. Mai teise poole kohatasu loetakse tasutuks märtsis väljastatud arve tasumisega (märtsi kohatasust jäi 50% ettemaksuks).
  • Maikuu kohatasu ei rakendata peredele, kes on teinud lasteaia direktorile hiljemalt homseks, 8. maiks kell 9.00 avalduse, et tema laps ei kasuta lasteaiakohta terve maikuu ulatuses. Sel juhul jääb märtsikuu arve ettemaksu osa tulevaste perioodide katteks.

Allikas: Saaremaa vallavalitsuse haridus- ja noorsootöö osakonna juhataja Urmas Treiel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles