Saarte lukust lahti keeramine võib nihkuda varasemaks

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Peaminister Jüri Ratase sõnul arutab valitsuskomisjon neljapäeval, kas oleks mõistlik lubada liikumispiirangud saartele lõpetada juba enne 18. maid. 

Ratase sõnul on praegu testitutest nakatunuid tuvastatud 0,44 protsenti ja see näitab veelkord, et inimeste käitumine on olnud õige ning piirangud on töötanud, vahendas bns. 

"Samas on mul väga suur palve. Me oleme eriolukorrast väljumas ja nagu öeldud, 17. mai on eriolukorra viimane päev, kuid me ei saa kindlasti selle viirusega üleolevalt käituda ja tunnetada, et nüüd on oht möödas ja elu läheb täpselt edasi nii, nagu oli see varasematel kevadetel," ütles Ratas. 

Tema sõnul on viirus salakaval ja on öeldud, et see võib tulla tagasi. "See on ka põhjus, miks me peame ikkagi vältima lähikontakte nii palju kui võimalik," ütles Ratas. 

Ta tõdes, et sissekirjutus saartele ning lisa-aadressi märkimine on märgatavalt kasvanud, millega on inimesed tekitanud juba praegu endale õiguse sõita saartele. "Ma mõistan, et inimesed tahavad minna oma kinnistutele ja suvilatesse. Kuid mõte on ju see, et saartele lähevad praegu ikka need, kellel on selleks reaalne sissekirjutus," rääkis Ratas. 

Sellest tulenevalt on muutumas ka politsei- ja piirivalveameti töö sadamates mõttetuks. "Me täna komisjonis käsitleme seda ja ma arvan, et seda piirangut kuni 18. maini ei ole mõistlik hoida," ütles Ratas. Ta täpsustas, et neljapäeval vaatab valitsuskomisjon saarte täieliku avamise tingimused üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles