Reet Viira ⟩ Eriline kevad tõi erilised talgud

, Teeme Ära Saare maakonna koordinaator
Copy
Teeme Ära maakondlik koordinaator Reet Viira on MTÜ Saaremaa Kodukant juht. Mullu juulis andis ta jahtlaeva Admiral Belligshausen kapten Meelis Saarlaiule üle plaadid tekstiga "Eesti vabariik 100".
Teeme Ära maakondlik koordinaator Reet Viira on MTÜ Saaremaa Kodukant juht. Mullu juulis andis ta jahtlaeva Admiral Belligshausen kapten Meelis Saarlaiule üle plaadid tekstiga "Eesti vabariik 100". Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

"Tänu suurele maskitalgule jõudsime viirusevabale Eestile suure sammu võrra lähemale," kirjutab Teeme Ära Saare maakonna koordinaator Reet Viira.

Igal kevadel koos rändlindude saabumisega on Teeme Ära suurüritus Eestimaal kokku toonud kümneid tuhandeid inimesi. Ikka selleks, et teha oma kodukohas koos ära töömahukamad ja kogukonnale vajalikumad tööd.

Tänavune kevad tuli aga hoopis teisiti. Esimest korda olime ülemaailmse eriolukorra tõttu sunnitud viibima kodus. Seekordne Teeme Ära tõi fookusesse maski kandmise vajalikkuse avalikes siseruumides.

Kodune maskitalgu, mis algas juba 20. aprillil, kulmineerus maikuu esimesel laupäeval ehk 2. mail ja lõppes 10.mail.

Üle-eestilise maskitalgu eesmärk oli muuta isetehtud maskide kandmine inimesele omasemaks.

Üle Eesti valmistati 351 paigas ühtekokku 7336 maski. Meie maakonnas oli nii Saaremaal kui ka Muhus omad maskiteod. Maske valmistati 21 eri paigas ja ühtekokku tehti 317 maski.

Enim maske valmis Harjumaal – 148 maskiteo käigus valmis kokku 2629 maski. 283 maski tehti talgutel välismaal.    

Suur aitäh igale maskivalmistajale, tänu teile oleme meie kõigi ühisele eesmärgile, viirusevaba Eesti, suure sammu võrra lähemal.

Üle-eestilise maskitalgu eesmärk oli muuta isetehtud maskide kandmine inimesele omasemaks, teadvustada õiget maski kandmist ning ühtlasi populariseerida maskikandmise vajalikkust avalikes siseruumides. Kõik selleks, et tõkestada viiruse edasist levikut.

Maskide valmistamise õpetuse ja kandmise soovitused võib leida veebilehel www.teemeara.ee

Maskiteo teemaviideteks sotsiaalmeedias on #teememaske #kannamemaske #teemeära

Teeme Ära peamised kuldsed eesmärgid on kogukonna koostöö, ühine hoolimine ja õlatunne. Need on meie tugisambad.

Teeme Ära on koostöös Päästeametiga ka varasematel aastatel erinevate rõhuasetusega tähelepanu pööranud kogukonna turvalisusele ja ohutusele. Seda nii tuleohutuse (suitsuandurid) kui ka veeohutuse (päästerõngad koos infostendidega) koha pealt.

Järgmine Teeme Ära talgupäev leiab aset 1. mail 2021.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles