SAARLANE ⟩ Iga hinna eest vormikandjaks

Kristina Õun
, Reporter
Copy
KUI POLITSEITÖÖ KUTSUB: Käti Väin ei lasknud ennast heidutada asjaolust, et päris politseinikuks õppima ta minna ei saanud, ning tunneb rõõmu abipolitseinikuna tegutsemisest.
KUI POLITSEITÖÖ KUTSUB: Käti Väin ei lasknud ennast heidutada asjaolust, et päris politseinikuks õppima ta minna ei saanud, ning tunneb rõõmu abipolitseinikuna tegutsemisest. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Möödunud aastal Kuressaare politseijaoskonna parimaks abipolitseinikuks tunnistatud Käti Väin on alati unistanud politseitööst ja loodab tänaseni, et saab ühel hetkel selga sinise vormi, mille seljal on "abipolitseiniku" asemel lihtsalt "politsei".

"Parimaks abipolitseinikuks nimetatud Käti Väin hakkas abipolitseinikuks alles hiljuti, kuid on jõudnud end juba tõestada. Tal õnnestus ühena vähestest sooritada relvaeksam edukalt ning pärast seda on ta käinud igas kuus politseil abiks. Käti plaanib tuleval aastal läbida ka abipolitseiniku II astme koolituse, mis annaks õiguse iseseisvalt töötada," kirjutas Saarte Hääl läinud aasta 6. detsembril, kui Saaremaa vald tunnustas parimaid vabatahtlikke.

Läinud aasta parimaks abipolitseinikuks nimetatud Käti Väin on abipolitseinik olnud 2018. aasta sügisest, kuigi politseinikuks on ta tahtnud saada varemgi – see idee oli tal juba algklassis. Käti õppis Orissaare gümnaasiumis, kus oli ka sisekaitseline eelkutseõpe, mis omakorda politseinikuks saamise mõtetele hoogu andis. "Kõik selle tunni raames tehtud praktikad olid ääretult põnevad ja õpetlikud," meenutab Käti, kelle kirg selle eriala vastu paistis silma juba siis ning tänu sellele sai temast ka gümnaasiumi sisekaitselise eelkutseõppe parim lõpetaja. Kuid vaatamata kirglikule huvile politseitöö ja sinise vormi vastu otsustas ta edasi õppida siiski Tallinna Ülikoolis eripedagoogika bakalaureuseõppes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles