Vallaasutustes tuleb eelistada kodukontorit ja e-kanaleid

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Saaremaa vallavalitsus
Saaremaa vallavalitsus Foto: Liina Õun

Saaremaa vallavanem Madis Kallase käskkirjaga pandi paika töökorralduse põhimõtted eriolukorrast väljamiseks Saaremaa valla asutustes.

Et vältida COVID-19 leviku uut hoogustumist ja kaitsta inimeste tervist, tuleb viiruse levikust põhjustatud eriolukorrast väljumise ajal järgida Saaremaa valla ametiasutuse ja ametiasutuse hallatavate asutuste töökorralduses alates järgmisest esmaspäevast järgida kindlaid põhimõtteid.

Käskkirja kohaselt tuleb vallaasutustes teha vahetu juhiga kokkuleppel kaugtööd teenistujatel, kelle töö iseloom seda võimaldab, olles kättesaadavad telefoni ja e-posti teel.

Töökohal töötamise vajaduse korral tuleb aga töö korraldada nii, et ühes ruumis viibiks korraga võimalikult vähe teenistujaid ja üksteisega oleks võimalik hoida vähemalt 2-meetrist vahemaad. Vajadusel tuleks koostada isegi töökohal vahetustega viibimise graafik.

Hoonete üldkasutatavates ruumides tuleb tagada inimeste minimaalne kokkupuude ja võimalus hoida üksteisega vähemalt 2-meetrist vahemaad. Koosolekud tuleb aga korraldada elektrooniliste kanalite kaudu.

Kui vahetu koosoleku pidamine on möödapääsmatu, võib sel osaleda maksimaalselt 10 teenistujat, kes hoiavad üksteisega vähemalt 2-meetrist vahemaad.

Koolitused võivad toimuda vaid e-kanaleid kasutades ning vältima peab lähetuste, välisvisiitide ja vastuvõttude korraldamist. Kui lähetuse, välisvisiidi või vastuvõtu korraldamine on möödapääsmatu, tuleb mõelda läbi selle ohutu korraldamine ja kooskõlastada see eelnevalt tugiteenuste osakonna juhatajaga.

Kliente ja teisi asutusi teenindavatel töötajatel tuleb soovitada klientidel, sh vallaelanikel ja teistel asutustel kasutada e-kanaleid ning suhelda vahetu kokkupuute asemel telefoni või elektroonilise sidevahendi abil. Kindlasti tuleb hoida kliendiga vähemalt 2-meetrist vahemaad.

Taoline töökorraldus kehtib kuni 31. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles