Tiiu Aro Mängude lubamist survestas avalikkus (4)

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
KES TULEB? Vallavanem Madis Kallase ja vallavolikogu esimehe Tiiu Aro vastuvõtt on sel aastal kaetud saladuselooriga.
KES TULEB? Vallavanem Madis Kallase ja vallavolikogu esimehe Tiiu Aro vastuvõtt on sel aastal kaetud saladuselooriga. Foto: Irina Mägi

Surve märtsi alguses Kuressaares võrkpallimängude lubamiseks tuli spordiavalikkuse, sealhulgas meedia poolt, kirjutas Saaremaa vallavolikogu esimees Tiiu Aro vastuseks Riigikogu liikme märgukirjale.

Kai Rimmelile (EKRE) saadetud vastuses kinnitas Aro, et mis puudutab väidetavat survestamist, siis Eesti Võrkpalliliidu esimehe Hanno Pevkuriga mängude korraldamise osas ei suheldud.

Itaalia–Eesti võrkpalliklubide kohtumised Kuressaares peeti 4.-5. märtsil ja Tiiu Aro selgitusel ei kehtinud siis veel piirangud ürituste korraldamiseks. Polnud ka üldisi ametlikke soovitusi või suuniseid ühegi riigiameti poolt rahvusvaheliste ürituste ära jätmiseks.

Seepärast küsis vallavalitsus seisukohta Terviseametilt. Sotsiaalministeeriumi kantsleri Marika Priskega suheldes ei olnud vallavanem Madis Kallas veel Terviseametist tulnud vastuskirja näinud ega omanud ülevaadet selle täpsest sisust.

Aro sõnul lähtus vallavalitsus otsuse tegemisel Terviseameti seisukohast, millest tulenevalt ei nähtud sel hetkel vajadust sanktsioone rakendada ning võrkpallimänge Saaremaal ära jätta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles