Hoolekandeteenused ⟩ Koroonaviirus avastati vaid meie Sõmera Kodus

Copy
Sõmera Kodu.
Sõmera Kodu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

AS-i Hoolekandeteenused 1750 psüühilise erivajadusega kliendist nakatus koroonaviirusesse 25 inimest Saaremaal.

Teenuste direktor Liina Lanno hinnangul möödus eriolukord ettevõte suurust arvestades rahulikult. Ettevõtte 56 teenuseüksusest avastati koroonaviirus vaid ühest  – Sõmera Kodust Saaremaal.

"Seal oli nakatumise tõenäosus ka väga suur," märkis Lanno. 

Sõmera Kodu 230 kliendist nakatus kogu perioodi jooksul 25 inimest. Haiglaravi vajas üks inimene, kes on tänaseks tervenenud. Ülejäänud nakatunud klientidel ei olnud sümptomeid. Viirus avastati tänu hoolekandeasutuste laustestimisele.  

AS-i Hoolekandeteenused ligi 800 töötajast nakatus koroonaviirusesse kolm Sõmera Kodu töötajat, kes on praeguseks tervenenud. 

Juhatuse esimees Maarjo Mändmaa sõnul aitas kriisi seljatada pikaajaline kaugtöö kogemus. 

“Oleme ettevõtte ja teenuseüksuste juhtimise ülesehitanud internetipõhistele lahendustele ja teeme igapäevaselt kaugtööd," selgitas Mändmaa. "Tänu sellele saime kohe keskenduda oma põhitegevusele - klientide teenindamisele - ega pidanud hakkama veebikoosolekute korraldamist õppima."

AS Hoolekandeteenuste üksustes korraldas lasutestimisi Terviseametit, kes koostas ka hoolekandeasutustele juhised. Terviseamet  ja Sotsiaalkindlustusamet tagasid ka osa desinfitseerimisvahendite ja isikukaitsevahendite varust. Vahendid tõi kohale Päästeamet, kes aitas tõsta klientide teadlikkust sellest, et erihooldekodude elanikud peavad püsima oma kodude territooriumitel püsima.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles