Politsei ja maanteeamet soovitavad klientidel eelistada e-teenuseid

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Politsei- ja piirivalveamet soovitab klientidel oma Kuressaare teenindussaali külastada kokku lepitud ajal.
Politsei- ja piirivalveamet soovitab klientidel oma Kuressaare teenindussaali külastada kokku lepitud ajal. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Politsei- ja piirivalveamet ning maanteeamet soovitavad klientidel teenindussaali kohale tulla vaid hädavajadusel.

Alates 11. maist on Politsei- ja piirivalveameti Kuressaare teenindussaal taas avatud tavapärastel aegadel ehk esmaspäevast reedeni kell 9-17.

Teenindussaal on avatud kõigiks toiminguteks, mis ka enne eriolukorra väljakuulutamist, ent  teenindussaali tulles peavad külastajad järgima 2+2 reeglit. Lääne prefektuuri teenindustalituse juhi Annika Pärna sõnul palub politsei siiski dokumentide taotlemiseks kasutada iseteenindust.

"Teenindussaali võiks tulla vaid juhul, kui see on tõesti hädavajalik," ütles Pärna. Ta lisas, et kui teenindussaali tulek on vältimatu, tasub kiiremaks ja mugavaks teeninduseks broneerida eelnevalt aeg PPA kodulehel.

Maanteeameti Kuressaare teenindusbüroo on taas avatud kolmel päeval nädalas: teisipäeviti, kolmapäeviti ja reedeti.

"Et kaitsta klientide ja oma töötajate tervist, teenindab maanteeamet külastajaid ainult kokku lepitud aegadel," ütles ameti avalike suhete osakonna peaspetsialist Merit Villandberg.  

Nakkusohu vältimiseks on kohale tuleku asemel aga soovitatav eelistada kontaktivabu või minimaalse kontaktiga teenuseid.

Kui kliendil pole  siiski võimalik hädavajalikku teenust e-teenusena saada, tuleb tal broneerida teenindusaeg maanteeameti kodulehel. Samuti saab aja broneerida sõiduki registreerimiseelseks kontrolliks.

Uksel kontrollitakse vastuvõtuaja olemasolu ning kohapeal aega kinni panna ei saa.

Klientidel on palutud võimalusel maski kanda.

Kuna teenindusbürood osutavad vaid hädavajalikke teenuseid, palub maanteeamet kasutada toimingute tegemiseks e-teenindust ning tellida dokumendid postiga koju ja registreerimismärgid pakiautomaati.

Riigilõiv toimingu eest peab olema tasutud pangaülekandega enne taotluse esitamist. E-teeninduses toimingu tegemisel saab maksta riigilõivu internetipanga kaudu toimingu tegemise käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles