Nakkuste edetabelit juhtisid aprillis koroona ja "külmetushaigused"

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Foto: Ben Birchall/PA

Peale COVID-19 ja ülemiste hingamisteede nakkuste muid nakkushaiguste diagnoose Saare maakonnas aprillis suurt ei pandud.

Terviseameti andmeil diagnoositi Saare maakonnas aprillis 260 inimesel koroonaviiruse haigus COVID-19, 275 inimesel aga ülemiste hingamisteede äge nakkus.

Statistika näitab, et seitsmel patsiendil tuvastati tuulerõuged, ühel gonokokknakkus ja ühel inimesel sugulisel teel leviv klamüüdia.

Veel veebruaris, enne koroonaviiruse lainet, registreeriti maakonnas lisaks 176-le ülemiste hingamisteede ägeda nakkuse ning 12 gripijuhule 33 muude nakkushaiguste juhtu. Kuna aprillis olid plaanilised arstivastuvõtud eriolukorra tõttu peatatud, jäid enamus Terviseameti aprillikuise statistika lahtreid aga tühjaks.

Veel tänavu jaanuaris registreeriti Saare maakonnas 8, veebruaris 14 ning märtsis 8 Lyme`i tõve juhtu. Tänavu aprillis aga ei läinud Saare maakonnas kirja ainsatki puukborrelioosi juhtu. Seda, et kuu jooksul ei diagnoosita borrelioosi ühelgi inimesel, pole Saare maakonnas juhtunud vähemalt viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles