OPOSITSIOON ⟩ Saaremaa volikogu juht Tiiu Aro peab tagasi astuma (1)

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Tiiu Aro, riigikogu saarlasest liige
Tiiu Aro, riigikogu saarlasest liige Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

"Teeme Tiiu Arole avalikult ettepaneku võtta poliitiline ja moraalne vastutus ning astuda Saaremaa vallavolikogu esimehele kohalt tagasi," teatas volikogu opositsiooni esindav valimisliit Saarlane. 

Valimisliit ajastas oma pöördumise tänaseks, sest 28. mail toimub vallavolikogu istung, kus astub tagasi Saaremaa koroonakriisi pärast poliitilise vastutuse võtnud vallavanem Madis Kallas. 

"Olles teadlik juba puhkenud laiaulatuslikust ülemaailmsest haigestumiste lainest, eriti aga just Itaalias, mitmete Eesti kõrgete ametnike hoiatustest, aitas Tiiu Aro siiski kaasa Kuressaare Spordihallis toimunud kahe võrkpallimatši toimumise lubamisele," teatas fraktsioon Saarlane volikogu liikmetele, meediale ja Tiiu Arole saadetud kirjas. 

Tiiu Aro ütles Saarte Häälele kommentaariks, et volikogu opositsioonil on õigus teha poliitilisi avaldusi. 

Opositsiooni hinnangul on vallavanem ja volikogu esimees otseselt kaasvastutavad Saaremaa vallakodanikele põhjustatud füüsilise, moraalse ja majandusliku kahju tekitamise eest. "Madis Kallas on näidanud head tahet ja tagasiastumisega võtnud poliitilise vastutuse."

Kõrgesti tasustatud volikogu esimehe ametikoht eeldab ka vastutust vallakodanike eest. Tiiu Aro arsti ja endise Terviseameti peadirektorina peaks olema üks enim informeeritud inimesi Eestis, et aidata ära hoida ka surmaga lõppevaid suuremaid haiguspuhanguid nii riigis kuid ka tema poolt juhitud omavalitsuses.

Milanos Saaremaa võrkpalliklubi ja Milano Powervolley vahel toimuma pidanud võrkpallivõistlus jäeti korraldajate poolt ära, kuna Põhja-Itaalia piirkonda tabas laiaulatuslik Covid19 viirusepuhang.

Tiiu Aro on varem märkinud, et surve märtsi alguses Kuressaares võrkpallimängude lubamiseks tuli spordiavalikkuse, sealhulgas meedia poolt.

Riigikogu liikme Kai Rimmeli (EKRE) märgukirjale saadetud vastuses kinnitas Aro, et Itaalia–Eesti võrkpalliklubide kohtumised Kuressaares peeti 4.-5. märtsil ja Tiiu Aro selgitusel ei kehtinud siis veel piirangud ürituste korraldamiseks. Polnud ka üldisi ametlikke soovitusi või suuniseid ühegi riigiameti poolt rahvusvaheliste ürituste ära jätmiseks.

Seepärast küsis vallavalitsus seisukohta Terviseametilt. Sotsiaalministeeriumi kantsleri Marika Priskega suheldes ei olnud vallavanem Madis Kallas veel Terviseametist tulnud vastuskirja näinud ega omanud ülevaadet selle täpsest sisust.

Aro sõnul lähtus vallavalitsus otsuse tegemisel Terviseameti seisukohast, millest tulenevalt ei nähtud sel hetkel vajadust sanktsioone rakendada ning võrkpallimänge Saaremaal ära jätta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles