SAAGIKS VIIS MEREMIINI ⟩ Saaremaa ja Hiiumaa ümbruses lõppes miinijahtimine

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem külastas õppust
Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem külastas õppust Foto: Kaitseväe peastaap

Eesti territoriaalvetes tegutsenud NATO 1. alaline miinitõrjegrupp lõpetas pea kaks nädalat väldanud õppuse, mille raames harjutati koostöös Eesti mereväe laevadega Saaremaa ja Hiiumaa põhjaosas miinijahtimist.

„Minu kaks päeva merel andsid kinnitust, et vaatamata peaaegu kahe aastasele pausile on laevad kiiresti saavutanud hea väljaõppe taseme. Seda kinnitas ka väga kiire integratsioon ning koostöö NATO 1. alalise miinitõrjegrupiga, millega on miinijahtija Admiral Cowan peatselt liitumas,“ ütles mereväe ülem kommodoor Jüri Saska.

15. mail Eestisse saabunud NATO 1. alaline miinitõrjegrupp viis koostöös Admiral Cowaniga õppuse raames läbi nii miinijahtimist kui -traalimist, harjutati erinevaid koostöö manööverdamise harjutusi ning taktikalisi lahinguid merel.

Selle aja jooksul kaeti kokku 81 ruutkilomeetrit merepõhja, leiti ja lõhati viis Teise maailmasõja aegset meremiini ning leiti 14 miiniankrut.

Foto: Kaitseväe peastaap

Eestit külastas NATO 1. alalisse miinitõrjegruppi kuuluv lipulaev FGS Donau, miinijahtijad FGS Fulda, HMS Ramsey ja HNLMS Willemstad ning miinitraaler HNOMS Otra. Eestist toetasid õppust miinijahtijad Admiral Cowan, Ugandi ning staabilaev Wambola.

NATO merelise väejuhatuse alluvuses olevad sõjalaevade grupid osalevad erinevatel liitlas- ja partnerriikide korraldatavatel õppustel, harjutustel ja operatsioonidel. NATO 1. alaline miinitõrjegrupp on miinitõrjealase pädevusega valmidusüksus, mida allianss võib lühikese etteteatamisega erinevatesse maailma paikadesse ülesannetele saata.

Foto: Kaitseväe peastaap
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles