JUHTKIRI ⟩ Kesklinn jalakäijatele?

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare kesklinn
Kuressaare kesklinn Foto: Anette Sannik/Saarte Hääl

Või siiski mitte?

Maikuus on Kuressaare südalinn olnud juba üsna rahvarohke koht. Tõsi, mitte alati. Sai ju kaua oodatud ja kaua kestnud remont valmis alles möödunud aastal. Vaevalt jõuti uuendatud südalinn mullu septembris pidulikult avada, kui märtsis saabus koroonaviirus ja koos sellega vaikelu. Praegu, mil eriolukord viimaks läbi ja suur osa piiranguist kadunud, pole kesklinnas aega veetvate inimeste hulk veel sugugi taastunud. 

Vallavolikogu reformierakondlastest volinikud leiavad, et kesklinna aitaks elu ja melu tuua see, kui südalinn mootorsõidukitele sulgeda. Ettevõtjad, vastupidi, arvavad, et see tähendaks sealsete äride surma. Et kui klient eelistab kohti, kuhu pääseb autoga ligi, siis on tema harjumust raske muuta.

Kuressaare kesklinna uus liikluskorraldus on pälvinud palju kriitikat: 10 km piirangust on raske kinni pidada, samas osa juhte seda isegi ei ürita. Iga autojuht ei arvesta jalakäijatega ning osa jalakäijaid ei vaata sugugi ette, kus ja millal teed ületada. 

Kas Kuressaare kesklinn peaks olema autovaba või mitte – selles osas on igaühel oma arvamus. Kellel on õigus ja kellel mitte, jäägu igaühe enda otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles